Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Την 8-9-2009 μετέβησαν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα δικηγόροι, μέλη της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, για να επικοινωνήσουν με εντολέα τους Αφγανό κρατούμενο, θύμα ένοπλης επίθεσης στην πλατεία Αττικής.
Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη πλημμέλεια των προανακριτικών υπαλλήλων για την διακρίβωση της ταυτότητας των δραστών και την αποστολή της ελλιπέστατης σχηματισθείσας δικογραφίας στον Εισαγγελέα, χωρίς καν τη λήψη ένορκης κατάθεσης από τον παθόντα.
Καταγγέλλουμε την κράτηση του τραυματία παθόντα σε επικίνδυνες για την υγεία του συνθήκες, την κράτηση του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα ασυνόδευτου ανήλικου πρόσφυγα και τον εκφοβισμό των συνηγόρων τους, μελών της Ομάδας μας, από πολίτες οι οποίοι με άνεση περιφέρονται στο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος.
Είναι ανεπίτρετπο κάποιοι επίλεκτοι «αγανακτισμένοι πολίτες» να γνωρίζουν στοιχεία της δικογραφίας που βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και να περιφέρονται με άνεση στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος, παρακολουθώντας προκλητικά τις ενέργειες των συνηγόρων.
Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες εκφοβισμού συνηγόρων από «αγανακτισμένους πολίτες» παρουσία και με την ανοχή των κρατικών οργάνων. Καταγγέλλουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις από ομάδες αυτοδικίας που με την ανοχή της αστυνομίας δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και στρέφονται κατά μεταναστών, απειλώντας τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: