Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΤΡΑΣ: ΕΞΩΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ...

Οι πρόσφυγες που μετά την κατεδάφιση του καταυλισμού της Πάτρας μεταφέρθηκαν σε τοπικά ξενοδοχεία με την διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν εκεί, διώχνονται από χθές τα βράδυ ..ελλείψει χρημάτων. Για τον ίδιο λόγο έχουν να φάνε δύο ημέρες!
Πρόκειται για 65 πρόσφυγες και οι περισσότεροι έχουν χαρτιά καθώς έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων τους ζήτησαν χθες να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους γιατί η Περιφέρεια στην οποια ανήκει ο νομός Αχαίας ειδοποίησε ότι δεν έχει άλλα χρήματα για να πληρώσει για την διαμονή και την διατροφή τους! Ανάμεσα τους υπάρχουν και ανήλικα παιδιά.
Η κίνηση υπεράσπισης δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών της Πατρας επικοινώνησε με τις “αρμόδιες αρχές” (τον διευθυντή) της Περιφέρειας που δήλωσε όχι μόνο ότι δεν έχει κονδύλια αλλά και αναρμοδιότητα, παραπέμπτοντας στην… Υγειονομική Περιφέρεια η οποία ανήκει στο Υπουργείο Υγείας. Με την σειρά της η τελευταία δήλωσε ότι ίσως η υπευθυνότητα δεν είναι δική της αλλά του Υπουργείου Εσωτερικών απευθύνοντας σχετικό ερώτημα στα υπουργεία που ίσως απαντηθεί σήμερα.
Βέβαια ήδη στην Πάτρα πρόσφυγες μετά την καταστροφή του καταυλισμού στους αγρούς και στις πυλωτές των πολυκατοικιών . Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, σε αυτούς θα προστεθούν και αυτοί που διώχνονται από τα ξενοδοχεία....

Δεν υπάρχουν σχόλια: