Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ, 11.30πμ

Όλοι και όλες εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, σας καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Απρίλη, στις 11.30 πμ, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών (Πέτρου Ράλλη στάση Αγ.Άννης, Β18, Γ18, τρόλεϊ 21). Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου η οποία θα παρουσιάσει επίσης και το κοινό μας κάλεσμα για την πλαισίωση της συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί η διαδικασία των αιτήσεων ασύλου, έχει επί της ουσίας «καταργηθεί». Συμπληρώνεται 8ος μήνας και η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθήνας συνεχίζει να δίνει 20 (!!) ραντεβού κάθε Σάββατο, όταν στις ουρές βρίσκονται μερικές χιλιάδες αιτητών. Μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων, στερούμενο ακόμα κι αυτής της δυνατότητας της αίτησης, ως προαπαιτούμενο για την επανεκκίνηση της ζωής τους, καταλήγει –όπως και η οικογένεια Νατζάφι- στις γραμμές των ρακοσυλλεκτών!

Διαμαρτυρόμαστε γιατί συχνά-πυκνά η κυβέρνηση, από τον περασμένο Νοέμβρη, ανακοινώνει τον ερχομό νέας νομοθετικής ρύθμισης για το άσυλο, που τελικά ποτέ δεν έρχεται…

Διαμαρτυρόμαστε για τις νέες επιχειρήσεις «σκούπα» σε περιοχές μεγάλης συγκέντρωσης προσφύγων (ή ακόμα και μέσα στα σπίτια τους όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα), πόσο μάλλον όταν η …σοδειά είναι άνθρωποι που στερούνται καν του δικαιώματος της αίτησης ασύλου!

Διαμαρτυρόμαστε –και συντάσσουμε την φωνή μας- μαζί με τους απεργούς πείνας στο Κέντρο της Σάμου, για τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν, για τις άτυπες απελάσεις, για την παχυδερμική αδιαφορία για τα δικαιώματα τους.

Διαμαρτυρόμαστε για την κολλημένη σταθερά κάτω από το 1% ετησίως παροχή ασύλου στην Ελλάδα.

Απαιτούμε: * Αποκατάσταση της διαδικασίας για το άσυλο. Όχι στην κοροϊδία των 20 ραντεβού. * Να φύγει η διαδικασία του ασύλου από τα χέρια της αστυνομίας. * Εφαρμογή των διεθνών νόμων για προνοιακές παροχές και κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των αιτητών ασύλου. * Κέντρα Υποδοχής ανοιχτά για τους πρόσφυγες, όχι στις ανθρωποφυλακές. * Όχι στις απελάσεις. «Σκούπα» για τα εγκληματικά κυκλώματα εκμετάλλευσης των προσφύγων και όχι των θυμάτων. * Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου. * Αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και τις διάφορες ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις.

Οργανώνουν: Μετανάστες και πρόσφυγες από Κονγκό, Μαρόκο, Τανζανία, Αφγανιστάν, Γουινέα, Πακιστάν, Νιγηρία, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες, Σιέρρα Λεόνε, Μπουρκίνα Φάσο. * Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, * Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, * Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE

Δεν υπάρχουν σχόλια: