Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών με αίτημα την αποκατάσταση της διαδικασίας παροχής ασύλου, πραγματοποιήθηκε χθες με την συμμετοχή αντιρατσιστικών και οργανώσεων μεταναστών.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον αποκλεισμό και την εξαθλίωση των προσφύγων - Όχι στην κοροϊδία των 20 ραντεβού», Επιτροπή των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας, κ.Κατριαδάκη.
Κατά τη συνάντηση τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι ουσιαστικά η διαδικασία του ασύλου έχει καταργηθεί το τελευταίο 8μηνο, καθώς παρέχεται η δυνατότητα σε μόλις 20 άτομα να αιτούνται άσυλο κάθε Σάββατο, ενώ παλαιότερα ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τα 300 άτομα! Κατά συνέπεια σ' αυτό το 8μηνο έχουν καταφέρει να κάνουν αίτηση μόλις μερικές εκατοντάδες ενώ οι εν δυνάμει αιτητές είναι χιλιάδες.
Πίσω απ' αυτή την κατάσταση βρίσκεται η μη λειτουργία των 5 επιτροπών της Αθήνας για τις συνεντεύξεις. Οι οποίες άκουσον-άκουσον δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν στελεχωθεί από υπαλλήλους της περιφέρειας, δηλ. του υπ. εσωτερικών. Η συνέντευξη αποτελεί την δεύτερη φάση για κάθε πρόσφυγα. Η πρώτη φάση είναι η καταγραφή και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Ουσιαστικά όμως καμιά φάση δεν λειτουργεί! Αλλά μοιάζει σαν κανενός να μην ιδρώνει το αυτί του. Η Διεύθυνση Αλλοδαπών έχει απαλλαγεί από τον ...φόρτο, και ο Χρυσοχοίδης έχει τον "αντιτρομοκρατικό" φόρτο...
Οι δε πρόσφυγες, έχουν πραγματικά απελπιστεί...
Εμείς από την μεριά μας δηλώσαμε πως την ευθύνη της ανύπαρκτης διαδικασίας ασύλου, την φέρει πρώτα και κύρια το υπ.δημόσιας τάξης και η κυβέρνηση και πως δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την ...εξαφάνιση της διαδικασίας ασύλου και πως πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα τουλάχιστον η πρώτη φάση.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη και πως πρέπει να συνεχίσουμε την διεκδίκηση και τις κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: