Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ...ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ

Την Τετάρτη 31 Μάρτη εκατοντάδες Αφγανοί πρόσφυγες έκαναν σιωπηλή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τον 15χρονο Χαμίντ, την οικογένεια του αλλά και κάθε πρόσφυγα, που ποτέ δεν αποτελεί θέμα των ειδήσεων... Παραθέτουμε την προκήρυξη τους:
...........................................................................
Σήμερα Τέταρτη 31/03/10 στις 8:00μ.μ. οι Αφγανοί πρόσφυγες πραγματοποιούν σιωπηλή - ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων στην Πλατεία Συντάγματος. Ανάβοντας κεριά και κρατώντας ζωντανή τη τρίτη βραδιά (κατά παράδοση) από τον τραγικό θάνατο του 15χρόνου Αφγανού πρόσφυγα από την έκρηξη βόμβας στις 28 Μαρτίου στα Πατήσια. Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας (Έλληνες και Μετανάστες) σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας μαζί μας. Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας πονάει ο άδικος και τραγικός χαμός του αθώου συμπατριώτη μας με αυτόν τον τρόπο με τον όποιο ακριβώς θα μπορούσε να είχε καταλήξει στο Αφγανιστάν εάν δεν είχε φύγει μαζί με την οικογένεια του. Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας εξοργίζει η κατάσταση της προσφυγιάς μας γενικά στη Ευρώπη και ειδικά στη Ελλάδα. Από τα πολλά μεσαιωνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων & μεταναστών που χρησιμοποιούνται για τον εγκλωβισμό των παιδιών μας και των οικογενειών μας μέχρι την καθημερινή κατασταλτική αντιμετώπιση μας στους δρόμους, στις πλατειές, στα σπίτια μας, στο αλλοδαπών και στις κρατικές υπηρεσίας, για το μόνο «έγκλημα» μας που είναι η προσφυγιά. Επιλέγουμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία ακριβώς επειδή σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας που έχασε τη ζωή του διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που ζούσε μαζί με την οικογένεια του ως πρόσφυγες. Σεβόμαστε την οικογένεια του, ειδικά τη μητέρα του, μια γυναίκα που βιώνει το σοκ της τραγωδίας του γιου της και τη «πιθανή» τύφλωση της κορούλας της. Και τέλος σεβόμαστε τη μεγάλη εβδομάδα και την πασχαλινή γιορτινή περίοδο των συνάνθρωπων και των συμπολιτών μας στη χώρα που μας «φιλοξένει». Αυτά που αντίστοιχα δεν σεβάσθηκαν τα εμπορικά ΜΜΕ εξευτελίζοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα κυβερνητικά όργανα καταπατώντας και παραβιάζοντας τα θεμελιώδη ανθρώπινα και προσφυγικά δικαιώματα. Η οικογένεια Νατζαφί με τον τραγικό χαμό του 15χρονου γιου της και την «πιθανή» τύφλωση της 11χρονης κόρης της στην έκρηξη βόμβας στις 28 Μαρτίου στα Πατήσια, προστίθεται στη μάκρα λίστα των θυμάτων της Έλληνο-ευρωπαϊκής απάνθρωπης και κατασταλτικής πολιτικής εναντίον των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νεαρός Αφγανός πρόσφυγας Χαμιντουλάχ σκοτώθηκε στην έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια και η μικρή αδελφή του κινδυνεύει να χάσει την όραση της, εξαιτίας των ελλειμμάτων του συστήματος ασύλου στη χώρα μας. Και, για αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και καλούμε τη κυβέρνηση να τις αναλάβει, ώστε να προλάβει τέτοιες τραγωδίες των αθώων ανθρώπων.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως και ξαφνικά όλα τα υπουργεία «ενδιαφερθήκαν» για τη συγκεκριμένη οικογένεια προσφέροντας δώρα και προσφορές με ψεύτικες υποσχέσεις; Ή μήπως προσπαθεί η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο να καλύψει την μηδενική πολιτική της, που εκδηλώνεται καθημερινά με τις επιχειρήσεις σκούπας, απελάσεις, βασανιστήρια και τα κολαστήρια των κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών παντού κ.λ.π; Αναρωτιόμαστε επίσης πως και ξαφνικά για τα ΜΜΕ οι χθεσινοί «λαθρομετανάστες» έγιναν σήμερα πρόσφυγες; Είμαστε πρόσφυγες ενός εξαγομένου πολέμου και απαιτούμε όλα τα αυτονόητα δικαιώματα μας ως πρόσφυγες, συμφώνα με τις διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες. Τα όποια είναι: άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, προστασία της ζωής μας, στέγη για τις οικογένειες και για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ιατρική περίθαλψη για όλους κ.λ.π. Και ζητάμε επίσης · Να σταματήσει η κυβέρνηση να το παίζει φιλάνθρωπη και να κάνει τα καθήκοντα της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες. · Να σταματήσουν ορισμένα ΜΜΕ να ενοχλούν την ταραγμένη και σοκαρισμένη οικογένεια στα νοσοκομεία και να σεβαστούν την κατάσταση της. Αφγανοί πρόσφυγες στη Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: