Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

«Να τιμωρηθούν οι ένοχοι των φασιστικών επιθέσεων και να σταματήσει η αστυνομία να συγκαλύπτει αυτά τα ρατσιστικά εγκλήματα» ζητούν ανάμεσα σε άλλα κοινωνικοί φορείς οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο Νίκαιας με αντικείμενο «τις φασιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στις γειτονιές τις Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Ρέντη σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή».

Ακολούθησε η εξής ανακοίνωση:

Θεωρούμε απαράδεκτο κάτοικοι της περιοχής μας να δέχονται βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις με κίνδυνο τη ζωή τους, εξ αιτίας της καταγωγής τους και το χρώμα του δέρματός τους. Στις γειτονιές που ιστορικά κατοικούνται εδώ και έναν αιώνα από Πρόσφυγες, στις γειτονιές της Αντίστασης στη Ναζιστική Κατοχή, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε κάθε τι δυνατό προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις πλατείες και στους δρόμους, να έχουν δημοκρατικά δικαιώματα, δωρεάν παιδεία και υγεία, μέτρα στήριξης και ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.

Ζητάμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι των φασιστικών επιθέσεων και να σταματήσει η αστυνομία να συγκαλύπτει αυτά τα ρατσιστικά εγκλήματα. Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια, τις Δημοτικές Κινήσεις, τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων, τα 15μελή των μαθητών, τους μαζικούς φορείς των περιοχών του Πειραιά, να καταδικάσουν αυτές τις φασιστικές επιθέσεις και να δώσουν μαζική απάντηση στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτοί που δε χωράνε στις γειτονιές μας είναι οι φασίστες και οι ρατσιστές.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομιμοποίηση των μεταναστών, να δώσει άσυλο στους πρόσφυγες, να σταματήσει την ανέγερση φράχτη στον Έβρο Σαν πρώτο βήμα καλούμε Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο την Κυριακή 27/3 στις 3μμ στην πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας.

Συνυπογράφουν:

Δήμος Νίκαιας-Ρέντη, Δήμος Κορυδαλλού, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Δημοτική Κίνηση Πειραιά “Ανταρσία στο Λιμάνι”, Δημοτική Κίνηση Νίκαιας- Ρέντη “Κόντρα στο Ρεύμα”, Δημοτική Κίνηση Κορυαδαλλού “Πάμε Αλλιώς”, ΕΕΔΔΑ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Ενωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νίκαιας-Κορδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: