Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Αναδημοσίευση από ΈΘΝΟΣ
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής στην Υπατία τόνισε από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ε. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε μάλιστα ότι «θα ασκήσει όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει αυτό το ενδεχόμενο».
Όπως είπε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
«Φροντίστε μην πεθάνει κάποιος από την απεργία πείνας. Εάν έχουμε έστω και ένα θάνατο πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως χρυσή λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Αμύνης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των «υποτιθέμενων», όπως είπε, αλληλέγγυων προς τους μετανάστες απεργούς πείνας της Υπατίας, τόνισε ότι «η υποκρισία έχει και τα όριά της και όταν μάλιστα αγγίζει και τα όρια της ζωής αυτών των μεταναστών».
Κληθείς να σχολιάσει αναφορά γιατρού ότι «η κυβέρνηση θέλει νεκρό», τόνισε πως όχι απλώς η κυβέρνηση δεν θέλει νεκρούς, αλλά καλεί «όλους αυτούς που υποτίθεται υποστηρίζουν τον αγώνα των μεταναστών, να αναλογιστούν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίζουν ούτε με τις τύχες των ζωών αυτών των ανθρώπων αλλά ούτε και με την τύχη της χώρας σε διεθνές επίπεδο».
Επίσης, μίλησε για φαινόμενο που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και είπε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός «είναι από αυτούς που προστατεύουν και υποκινούν τέτοιου είδους ενέργειες, μιλώντας εκ μέρους απεργών πείνας, ενώ ο ίδιος δεν κάνει κάτι ανάλογο».
Ανέφερε δε ότι χθες κάποιοι αλληλέγγυοι, που «προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο», είχαν κάνει κατάληψη σε γραφεία υπουργών στη Θεσσαλονίκη και στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: