Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΥRE ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Την Κυριακή 10 Απρίλη, το απόγευμα στις 7.00μμ, ομάδα αστυνομικών ΔΕΛΤΑ, επέλεξε την είσοδο των γραφείων (Γόρτυνος 8, Κ.Πατήσια) της YRE, για να ελέγξει τα χαρτιά μεταναστών και προσφύγων μελών της YRE, που εκείνη την ώρα έφευγαν μετά από σύσκεψη που μόλις είχε τελειώσει!
Η παρέμβαση των εκπροσώπων μας ήταν άμεση και έγινε καθαρό ότι δεν μπορούσε να επιτραπεί κανενός είδους έλεγχος. Όταν ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της δύναμης για τα ελατήρια του ελέγχου, δήλωσε τα εξής: 1) ότι είχαν δεχθεί κλήση –χωρίς περαιτέρω όμως διευκρινίσεις 2) ότι είναι μέρος της αντι-εγκληματικής δράσης τους. Τι θαυμάσια λογική αλήθεια; Η αντι-εγκληματική αξιοπιστία της ΕΛΑΣ θα χτιστεί με τον έλεγχο των μελών αντιρατσιστικών ή άλλων οργανώσεων του μαζικού κινήματος;
Μέρος των Σριλανκέζων προσφύγων και μελών μας που βρίσκονταν στον χώρο, με την συνδρομή μας προσπαθούν από το φθινόπωρο του 2009 κατ’ επανάληψη να αιτηθούν ασύλου στο Αλλοδαπών. Δυστυχώς μήνες μετά και παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες μας, μέχρι και στο τοπικό γραφείο του ΟΗΕ (ύπατη αρμοστεία), αυτό μοιάζει ακόμα αδύνατο. Η διαδικασία ασύλου επί της ουσίας έχει καταργηθεί (σ.σ. ο αριθμός των ραντεβού που δίνονται κάθε Σάββατο είναι 20, όταν οι ουρές των αιτητών είναι μερικές χιλιάδες)!
Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται απλά για μια ακόμα έκφανση των γνωστών επιχειρήσεων «σκούπα». Πρόκειται για προκλητική παρενόχληση της λειτουργίας και δράσης μιας γνωστής αντιρατσιστικής οργάνωσης, ακριβώς στην έδρα της –η οποία πιστεύουμε πως είναι επίσης γνωστή!
Αναρωτιόμαστε ο κ.Χρυσοχοίδης έτσι εννοεί τα καθήκοντα του, να την στήνει έξω από τα γραφεία της YRE, του Δικτύου, του Κυριακάτικου Σχολείου ή των διαφόρων μεταναστευτικών κοινοτήτων για να στοχοποιεί αγωνιστές μετανάστες και πρόσφυγες;; Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για: * Αποκατάσταση της διαδικασίας του ασύλου. Φτάνει πια με το αίσχος των 20 ραντεβού κάθε Σάββατο, που μετατρέπει τους εν δυνάμει αιτητές ασύλου σε ρακοσυλλέκτες όπως η άτυχη οικογένεια Νατζάφι.
* Απόσυρση εδώ και τώρα της διαδικασίας του ασύλου από τα χέρια της αστυνομίας.
* Εφαρμογή των διεθνών νόμων για προνοιακές παροχές και κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των προσφύγων.
* «Σκούπα» στα εγκληματικά κυκλώματα εκμετάλλευσης των προσφύγων και όχι στα θύματα.
* Κοινούς αγώνες μεταναστών-προσφύγων και Ελλήνων ενάντια στον ρατσισμό, την ανεργία, την φτώχεια και τις επιθέσεις της κυβέρνησης.

5 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Προς σχολιασμό του παραπάνω δημοσιεύματος.
1. Ο έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων απο το αστυνομικό προσωπικό είναι απολύτως νομότυπος και δεν απαιτείται προηγουμένως το άτομο να έχει κριθεί ύποπτο.
2. Εξ΄ όσων γνωρίζω, η είσοδος κτιρίου δεν θεωρείται άσυλο, οπότε η παρέμβασή σας ήταν τουλάχιστσον ατυχής.
2. Αναφορικά με την παρέμβαση σας κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, να σας ενημερώσω ότι θα μπορούσατε να οδηγηθείτε στο αυτόφωρο για παρακώληση αστυνομικού έργου και οι ελεγχόμενοι για απείθεια εφόσον αρνούντο να επιδείξουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε παιδιά,να ασχοληθούμε με το τι είναι "νόμιμο" άσχετα αν οι μπάτσοι παρενοχλούν έλληνες και μετανάστες, άσχετα αν βασανίζουν και ξυλοκοπούν ανθρώπους στα ΑΤ,άσχετα αν πεθαίνει τόσος κόσμος στις φυλακές. Αν βγει ένας νόμος που να λέει ότι όλα αυτά είναι νόμιμα να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.Θα τρελλαθούμε εντελώς, άλλο πράγμα αν είναι κάτι νόμιμο και άλλο αν είναι και σωστό ρε φίλε

Unknown είπε...

Συμφωνω, οτι ειναι νομιμο δεν ειναι και σωστο. Ωστοσο, το ισοζυγιο που χρησιμοποιεις ειναι δυσαναλογο, καθως ουδεμια συγκριση μπορει να γινει μεταξυ ενος ελεγχου ταξιδιωτικων εγγραφων και των εγλκηματων που προανεφερες ως παραδειγματα (περενοχληση, σωματικη βλαβη, ανθρωποκτονια). Το συστημα χωλαινει, αλλα ο εκμηδενισμος των παντων, καθε αλλο παρα καλο κανει.

Ανώνυμος είπε...

H "Δ" υποτίθεται ότι φτιάχτηκε για άμεση παρέμβαση σε σπασίματα μαγαζιών...