Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ...

Κατηγορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νορβηγία, απαγγέλθηκαν στον 32χρονο συλληφθέντα για το μακελειό στο νησάκι Οτόγια. Πρόκειται – σύμφωνα με ΜΜΕ – για τον Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, γνωστό στους ακροδεξιούς κύκλους.
Ο Μπρέιβικ φέρεται να σκότωσε τουλάχιστον 84 άτομα – κυρίως νεαρούς – στο νησί Οτόγια, όπου βρισκόταν κατασκήνωση της νεολαίας των Εργατικών. Επτά τουλάχιστον είναι οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο.Από όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό ο Μπρέιβικ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αυτόματο όπλο, να κυνηγά και να σκοτώνει τα έντρομα θύματα που δεν είχαν ελπίδα διαφυγής στο μικρό νησί. Αυτόπτης μάρτυρας που έσπευσε με τη βάρκα του μίλησε για “δεκάδες θύματα” που επέπλεαν στα νερά.
Σύμφωνα με το νορβηγικό TV2 ο Μπρέιβικ ανήκει σε ακροδεξιούς κύκλους στο Όσλο. Αυτό αναφέρει και η σουηδική Expressen, προσθέτοντας ότι είναι γνωστός σε ακροδεξιά fora στη Νορβηγία και ότι ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως εθνικιστή. Επίσης έχει δημοσιεύσει posts επικριτικά για το Ισλάμ σε φόρουμ στο Διαδίκτυο.
Σε λογαριασμό που διαθέτει στο Twitter, είχε δημοσιεύσει – η μοναδική του δημοσίευση – στις 17 Ιουλίου ένω γνωμικό του φιλοσόφου Τζον Στιούαρτ Μιλ: “Ένας άνθρωπος με πίστη έχει τη δύναμη 100.000 ανθρώπων που κινούνται από συμφέρον”.
Στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει για τον εαυτό του ότι είναι Χριστιανός και έχει συντηρητικές απόψεις. Στα ενδιαφέροντά του παραθέτει το κυνήγι, τα βιντεοπαιχνίδια “World of Warcraft” και “Modern Warfare 2″, όπως επίσης και την πολιτική θεωρία, αλλά και το Χρηματιστήριο.
Πληροροφίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσης, αναφέρουν ότι ο νεαρός είχε ανοίξει μία φάρμα βιολογικών προϊόντων στην επαρχία Χέντμαρκ, την “Breivik Geofarm”. Θεωρείται ότι είναι πιθανό να είχε χρησιμοποιήσει τη φάρμα ως “βιτρίνα” για να μπορεί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες χημικών, απαραίτητων για την παρασκευή βομβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: