Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΚΥΨΕΛΗΣ

Αναδημοσίευση από www.enet.gr
Την περασμένη Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα, στην οδό Επτανήσου στην Κυψέλη, τρεις Πακιστανοί είχαν σταθεί στην είσοδο του σπιτιού ενός εκ των τριών, περιμένοντας το συγκάτοικό του.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τούς διέταξαν ν' ακουμπήσουν στον τοίχο και, αφού τους έκαναν σωματικό έλεγχο και δεν βρήκαν τίποτα επιλήψιμο, τους ζήτησαν ν' απομακρυνθούν αμέσως.
Μετέφεραν μόνο τον έναν, τον Αλί Βάτζιντ, στο Α.Τ. Κυψέλης. Εκεί, όπως λέει ο ίδιος, τον ξεγύμνωσαν (ζητώντας να βγάλει και τα εσώρουχά του) και τον διέταξαν να γυρίζει σαν σβούρα γύρω από τον εαυτό του, λεγοντάς του «τώρα μ..... φώναζε στον Αλλάχ να σε βοηθήσει». Αυτό υπολογίζει ότι διήρκεσε περίπου μισή ώρα.
Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, εμφανίστηκαν και άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι του αφαίρεσαν τις χειροπέδες, τον οδήγησαν στο διάδρομο όπου υπήρχε ένας πάγκος, κι αφού τον έβαλαν να καθίσει για λίγη ώρα, τον άφησαν να φύγει. Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Κυψέλης ζήτησαν να δουν τα χαρτιά του χωρίς να καταγράψουν τα στοιχεία του.
Το ξεγύμνωμα για τους μουσουλμάνους θεωρείται εξευτελισμός και η πράξη αυτή συνιστά βασανισμό, σύμφωνα με νομικούς που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και το Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών συνέταξε επιστολή-καταγγελία προς το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: