Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΕΣ

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Οι κάτοικοι της γερμανικής κωμόπολης Βούνσιντελ είχαν πολλή ανάγκη να ξεφορτωθούν το φάντασμα του Ρούντολφ Ες που ενέπνεε τους νεοναζί. Εκεί είχε ταφεί ο υπαρχηγός του Χίτλερ μετά την αυτοκτονία του στη φυλακή Σπαντάου το 1987. Χθες επιβεβαιώθηκε και από τον αντιδήμαρχο της Βούνσιντελ ότι έγινε εκταφή των οστών του Ες και ο τάφος του καταστράφηκε.

Ο τάφος του Ες όπως ήταν και όπως δεν πρόκειται ποτέ πια να είναι (ΕΡΑ/ΑΠΕ) Το σημείο ταφής δεν θα συγκεντρώνει πια κάθε 17 Αυγούστου, ημέρα θανάτου του Ες, τους νοσταλγούς του Τρίτου Ράιχ.

Τα ΜΜΕ δεν ενημερώθηκαν για την ισοπέδωση του τάφου του Ες παρά μόνον αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο Ες ήταν το δεξί χέρι του Χίτλερ μέχρι το 1941, όταν έφυγε με αεροπλάνο για τη Σκοτία για μια αποστολή ειρήνης, την οποία είχε αποκηρύξει ο φίρερ, λέει η ιστορία. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση και ο Ες συνελήφθη και κλείστηκε σε βρετανική φυλακή μέχρι το τέλος του πολέμου. Στη Δίκη της Νυρεμβέργης, το 1946, ο Ες καταδικάστηκε για εγκλήματα κατά της ειρήνης σε ισόβια. Το 1987 αυτοκτόνησε. Είχε ζητήσει να ταφεί στην κωμόπολη όπου περνούσε τις διακοπές του, ο τόπος όμως υπέφερε από το προσκύνημα των νεοναζί. Απόφαση δικαστηρίου του 2005 που απαγόρευσε συγκεντρώσεις τους δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά μετά από συνεννόηση με την εγγονή του Ες, η οποία αρνείτο επί μακρόν να συναινέσει σε καταστροφή του τάφου, το εμπόδιο ήρθη και το ιδιότυπο μαυσωλείο είναι πια παρελθόν. Τα οστά του Ες θα αποτεφρωθούν και θα σκορπιστούν στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: