Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΚΑΒΑΛΑ: ΓΚΡΑΦΙΤΑΔΕΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αναδημοσίευση από www.kavalanet.gr

Ένα επεισόδιο που δεν αναφέρθηκε σε κανένα Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τραυματισμούς και απειλές εναντίον δύο νεαρών 18 και 19 χρόνων, καταγγέλλεται από τα ίδια τα θύματα ότι συνέβη στην Καβάλα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (23/7)!

Τα θύματα της επίθεσης (που αυτοαποκαλούνται «αντιρατσιστές») αποτάθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμά τους στο kavalanet.gr υποστηρίζοντας πως υπέστησαν άγρια επίθεση από δύο μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας», ενώ ζωγράφιζαν (σε σημείο όπου προϋπήρχε ζωγραφισμένη η ελληνική σημαία) γκράφιτι στον τοίχο του Γηροκομείου, στον Άγιο Σίλα. Και, επιπλέον, οι δυο νεαροί κατηγορούν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας για μεροληπτική συμπεριφορά εναντίον τους και παροχή «ασυλίας» στα άτομα που τους επιτέθηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 18χρονος και ο 19χρονος δέχθηκαν βίαιη επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και πτυσσόμενο γκλομπ από δυο άγνωστά τους άτομα, στα πρόσωπα των οποίων όμως αναγνώρισαν τον πρόεδρο κι ένα μέλος της «Πατριωτικής Κίνησης» - «ημιεπαγγελματία πυγμάχο»! Μάλιστα, υποστηρίζουν πως στη διάρκεια της επίθεσης ο ένας έβγαλε και μαχαίρι απειλώντας τους δυο νεαρούς.

Αστυνομικοί που κατέφθασαν και παρενέβησαν στο περιστατικό όχι μόνο δεν βοήθησαν τα θύματα της επίθεσης –σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν-, αλλά και πέρασαν χειροπέδες στους δυο νεαρούς! Στη συνέχεια τους μετέφεραν στην Ασφάλεια, όπου προσήλθαν με τη μοτοσικλέτα τους και οι δυο επιτεθέντες.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, στην Ασφάλεια –στη διάρκεια της κατάθεσής τους- έτυχαν ειρωνικής αντιμετώπισης και αδιαφορίας για την κατάσταση της υγείας τους, παρότι τα τραύματά τους αιμορραγούσαν, ενώ οι δράστες της επίθεσης απολάμβαναν (κατά τους ισχυρισμούς των δυο νεαρών) ειδική μεταχείριση από τους αστυνομικούς.

Οι εξετάσεις του Νοσοκομείου, όπου προσήλθαν αργότερα οι νεαροί, κατέγραψαν εσωτερικό τραύμα στον πνεύμονα του ενός και πολλαπλά τραύματα (μωλωπισμοί) στα σώματα και των δυο.

Οι δυο καταγγέλλοντες την επίθεση απευθύνουν στο μήνυμά τους ερωτήματα τόσο προς την Αστυνομία για τη μεροληπτική εις βάρος τους στάση, όσο και προς την «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών», αναφορικά με την πραγματική ταυτότητα των μελών της και τους σκοπούς που εξυπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: