Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

7ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΝΙΩΝ

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ κλείνει φέτος 7 χρόνια. Θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, στις 30 Ιούνη και 1 Ιούλη.
Παρά το μαύρο φόντο -άνοδο ακροδεξιάς, νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας , εμείς επιμένουμε για άλλη μια χρονιά με βασικό σύνθημα την αλληλεγγύη.
Έλληνες και μετανάστες έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ίδια βαρβαρότητα, τις ίδιες απάνθρωπες πολιτικές. Οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, με κεντρικό άξονα τη διάθεση για αντίσταση και αυτοοργάνωση, με οδηγό τα δίκτυα, τις δομές αλληλεγγύης και τους κοινούς μας αγώνες.
Όσο δύσκολα και αν είναι τα δεδομένα της ζωής, δεν πρέπει να αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι. Οι προσπάθειες εκατοντάδων συμπολιτών μας να αντιμετωπίσουν την κοινωνικά και οικονομική κρίση με αξιοπρέπεια αποτελούν παράδειγμα και έμπνευση. Οι πολλές συλλογικότητες που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και έχουν βασικό πρόταγμα την αλληλεγγύη μας δίνουν ελπίδα. Για όλους μας, θέλουμε το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ να αποτελέσει έναν ακόμα κοινό τόπο, ένα ακόμα σημείο συνάντησης και κοινής δράσης.
Συζητήσεις, συναυλίες, παιδικό πρόγραμμα, μαθητική σκηνή, μεταναστευτικά περίπτερα και γεύσεις από όλες τις γωνιές του κόσμου θα λάβουν χώρα και φέτος στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.
Καλούμε όλους όσους στήριξαν το φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους για πρώτη φορά να έρθουν σε μια από τις επόμενες ανοιχτές πάντα συνελεύσεις μας . Η πρόσκληση αυτή φέτος έχει ιδιαίτερη κοινωνική σημασία, καθώς θεωρούμε κρισιμότατη αυτή τη στιγμή για συντονισμό των δράσεων μας.
δες κι εδώ:  www.stekichania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: