Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΙ ΕΚΕΙ...


Αναδημοσίευση από http://xronika05.blogspot.gr/

Σήμερα στη Βέροια σημειώθηκαν ορισμένα γεγονότα που δείχνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τόσο τη δυναμική της ναζιστικής οργάνωσης που πλέον βγήκε από τις τρύπες της και κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους όσο και τη διάθεση του κόσμου να αντιπαλέψει το φασισμό.
Ομάδα ναζιστών αποτελούμενη από περίπου δεκαπέντε ατόμων μοίραζε υλικό στο κέντρο της Βέροιας το μεσημέρι όταν έγιναν αντιληπτοί από άτομα του αναρχικού χώρου που δραστηριοποιούνται στο αυτόνομο Στέκι "ΜΠΑΡΟΥΤΙ" της Βέροιας που έχει αναπτύξει έντονη αντιφασιστική δράση τα δυο τελευταία χρόνια.
Στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Εληάς, Μητροπόλεως και Βενιζέλου, οι ναζιστές ήρθαν αντιμέτωποι με τους αναρχικούς και μετά τις πρώτες αντεγκλήσεις ήρθαν σε σύγκρουση.
Οι ναζιστές είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα που δήθεν ήταν σημαίες και οι αναρχικοί που δεν ξεπερνούσαν τους δεκαπέντε, ήταν "άοπλοι". Μετά τις πρώτες "ψιλές" οι αναρχικοί άρπαξαν από τους ναζιστές τα κοντάρια και τους πήραν στο κυνηγητό στα στενά της πόλης.
Αφού έληξε το επεισόδιο και αποχώρησαν οι ναζιστές ήρθαν οι "μάχιμοι" της ναζιστικής συμμορίας. Μεταξύ αυτών και δυο υποψήφιοι βουλευτές. Ο ένας στο νομό Πέλλας και ο άλλος στο νομό Ημαθίας και την κεντρική καθοδήγηση είχε ένας Ημαθιώτης ναζιστής που έχει το βαθμό του "λοχαγού" και ήταν υποψήφιος στο νομό Έβρου.
Όλοι αυτοί πήγαν το μεσημέρι στις 4 στο καφενείο του Γ. Βραχνή που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και αφού προξένησαν ζημιές προπηλάκισαν τους θαμώνες. Ένας εξ αυτών, ο 52χρονος οπτικός Μιχ. Σαββαϊδης αντέδρασε και του ήρθε μια καρεκλιά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο νοσοκομείο Βέροιας.
Οι ναζιστές έφυγαν εποχούμενοι σε μηχανές προς το κέντρο της πόλης αλλά εν τω μεταξύ επελήφθη η αστυνομία αφού δέχτηκε τις μηνύσεις των παθόντων και προχώρησε σε οχτώ συλλήψεις ναζιστών με την κατηγορία της σωματικής βλάβης και πρόκλησης φθορών στο καφέ.
Μετά την εξέλιξη αυτή και αφού οι ναζιστές εκδιώχθηκαν από την πόλη διοργανώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Είναι προφανές ότι επιβάλλεται η συγκρότηση ενός μόνιμου ενωτικού αντιφασιστικού μετώπου από τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: