Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΑΝ ΤΑ 2 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Την Δευτέρα 9/3, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προφυλάκιση των 2 νεαρών που συνελλήφθηκαν στο Αιγάλεω κατά τη διάρκεια ρατσιστικής επίθεσης κατά Πακιστανών. Αυτές τις επιθέσεις πραγματοποιούσαν με ακόμα περίπου 15 άτομα που λέγεται ότι αποτελούν την συμμορία.
Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για «ληστείες και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή και από κοινού», ενώ θα διενεργηθεί και παραπέρα ανάκριση. Οι δύο νεαροί αναγνωρίστηκαν από πολλά θύματά τους ξανά και ξανά. Οι 3 Πακιστανοί μετανάστες που είχαν συλληφθεί γιατί προσπάθησαν να βοηθήσουν συμπατριώτη τους και κατηγορήθηκαν για οπλοφορία (για τα κομμάτια ξύλου που κρατούσαν στα χέρια), αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι. Ο ένας με περιοριστικούς όρους γιατί δεν είχε χαρτιά.
Εμείς από την μεριά μας θεωρούμε ότι πέραν από την νομική πλευρά του θέματος, έχει μεγάλη σημασία το μαζικό κίνημα να καταδικάσει τις ρατσιστικές επιθέσεις και συμμορίες και να σταθεί δίπλα και ισάξια σε μετανάστες-πρόσφυγες χτίζοντας κοινό μέτωπο μαζί τους ενάντια στο ρατσισμό, την ανεργία, την κρίση, την φτώχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: