Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

"ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ" ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ +ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ...

Στον καθαρισμό πολυκατοικιών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που κάποιοι τις χαρακτηρίζουν «υγειονομικές βόμβες», προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Η αρχή έγινε την Τρίτη από κτίριο επί της οδού Μενάνδρου. Ο δήμος απολύμανε την πολυκατοικία, καθώς σπασμένος αποχετευτικός αγωγός λίγο ακόμη και θα μετέτρεπε σε εστία μόλυνσης τον ακάλυπτο χώρο του οικήματος.
Η Νομαρχία Αθηνών, από την πλευρά της, δημοσιοποίησε «χάρτη» που έχει καταρτίσει από τον Ιανουάριο του 2008 ώς σήμερα, με 427 προβληματικά σημεία στην περιοχή. Πρόκειται για:* 208 εγκαταλελειμμένα κτήρια, που αποτελούν ανθυγιεινές εστίες * 140 κτήρια, όπου στεγάζονται μετανάστες και οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και απάνθρωπες * 45 οικόπεδα, που αποτελούν ανθυγιεινές εστίες * 16 σημεία τοξικομανών * 14 οίκους ανοχής, που λειτουργούν χωρίς άδεια με αδήλωτες και χωρίς βιβλιάρια ασθενείας ιερόδουλες * 4 ξενοδοχεία.
Αυτή είναι η "θωρακισμένη" Ελλάδα του 2009 του Καραμανλή, που καταναγκάζει 1000άδες πρόσφυγες και μετανάστες να ζούν χωρίς χαρτιά, χωρίς δουλειά, χωρίς τροφή και αξιοπρεπή στέγη, να αποτελούν όχι μια "υγειονομική", αλλά μια κοινωνική βόμβα.
Οι μέρες για την αντιρατσιστική διαδήλωση της 21ης Μάρτη είναι όλο και λιγότερες, οι λόγοι για να παλέψουμε για την επιτυχία της όλο και περισσότεροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: