Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΣΥΛΛΗΨΗ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΝΕΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ

Και νέα επίθεση κατά Πακιστανών προσφύγων, έγινε αργά χτες το βράδυ στο Αιγάλεω. Είναι η τέταρτη κατά σειρά επίθεση κατά Πακιστανών προσφύγων, από την αρχή του Μάρτη, από τις οποίες συνολικά υπάρχουν 7 τραυματίες. Υπεύθυνη για τις επιθέσεις είναι συμμορία περίπου 15 νεαρών η οποία και χθες το βράδυ επιτέθηκε απρόκλητα, τραυματίζοντας αυτή την φορά σοβαρά δυο Πακιστανούς. Οι δύο Πακιστανοί, νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (ο ένας με σοβαρά τραύματα στο μάτι του που κινδυνεύει να το χάσει) και ο άλλος με ράμματα στο κεφάλι.
Τα περιστατικά που συγκεκριμένα καταγγέλλονται από τους Πακιστανούς της περιοχής είναι τα εξής: * Στις 3/3, στη συμβολή Ιεράς Οδού και Ολυμπίας, ομάδα τραμπούκων επιτίθεται στον Μοχάμεντ Αβζάντ, του κλέβουν 200 € και του σπάνε τη μύτη. Την ίδια μέρα ληστεύεται (850 €) και ξυλοκοπείται στην Οδό Κορυτσάς ο Ολαχ Ζαφάρ. * Σοβαρός τραυματισμός του Ικμπάλ Μαζάρ (νοσηλεύεται) από ομάδα τουλάχιστον 4 φασιστοειδών, την ώρα που περίμενε στη στάση απέναντι από τον ΟΤΕ στην Ιερά Οδό αρ. 294, αφού πρώτα του έκλεψαν 40 € και 1 κινητό, στις 4/3. * Επίθεση από 15 ρατσιστές κατά του Μοχάμεντ Σατζάντ και του Τζαβεντ Αμαρ και τραυματισμός του ενός στο κεφάλι, στην Οδό Ζωσιμάδων στις 5/3 στις 9 μ.μ. Ο τελευταίος ειδοποιεί Πακιστανούς γείτονες που βγαίνουν από την οικία τους στην Οδό Ζωσιμάδων για βοήθεια. Η Αστυνομία για το χθεσινό περιστατικό συνέλαβε 3 Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας ήδη αφέθηκε ελεύθερος. Την σύλληψη των δραστών ακολούθησε συγκέντρωση ομοϊδεατών τους έξω από το β’ αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω.
Επιπλέον όμως συνελήφθησαν και 3 Πακιστανοί οι οποίοι ακούγοντας τις φωνές των θυμάτων έτρεξαν προς βοήθεια τους και γι' αυτήν τους την στάση κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμπλοκή (πλημέλλημα).
Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα σήμερα στις 5.00 το απόγευμα.
Οι Πακιστανοί αναγνώρισαν τους δράστες και από παλιότερες επιθέσεις ενώ εκφράζονται υπόνοιες ότι πρόκειται για τις ίδιες συμμορίες οι οποίες διέπραξαν τις διαρρήξεις σε σπίτια Πακιστανών το περασμένο φθινόπωρο.
Απαιτούμε:
* την παραδειγματική τιμωρία και εξάρθρωση της ρατσιστικής συμμορίας.
* την απελευθέρωση των 3 αθώων Πακιστανών.
* έξω ο φασισμός και ο ρατσισμός από τις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: