Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Σε απάντηση στις καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες, πλήθος από αντιφασίστες και αντιφασίστριες διαδήλωσαν την Πέμπτη 5 Ιουλίου στη Νίκαια καταγγέλλοντας τις πρακτικές παρακρατικής συμμορίας που υιοθετεί η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.
Υπολογίζεται ότι στην πορεία συμμετείχαν γύρω στα 1.000-1.500 άτομα, ενώ ξεχώριζαν με τη συμμετοχή τους μετανάστες της γειτονιάς. Στο συλαλλητήριο που προηγήθηκε μίλησαν ο Τζαβέντ Ασλάμ από την Πακιστανική κοινότητα και εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δήμου, της Τ.Α. και αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων.
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου της Νίκαιας, που αυθόρμητα έβγαινε στα μπαλκόνια και χειροκροτούσε κατά τη διάρκεια της πορείας. Ακούστηκαν αρκετά αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά συνθήματα, αλλά ξεχώρησε ένα: Η Κοκκινιά γνωρίζει από προσφυγιά, φόλα στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!Ενυπωσιακή πάντως δεν ήταν η κινητοποίηση των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι είχαν χτυπήσει γενικό "συναγερμό" για την υπεράσπιση των γραφείων τους στην οδό Καισαρείας.

Προβληματισμό προκαλεί το πλήθος ανδρών των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, που είχαν παραταχθεί στα στενά γύρω από τα γραφεία τους με σκοπό τη φύλαξή τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, είχαν αρκετό καιρό να δουν τόσους πολλούς αστυνομικούς στη γειτονιά τους.

Για περισσότερες φωτογραφίες δες εδώ:
http://www.left.gr/article.php?id=3805

Δεν υπάρχουν σχόλια: