Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

ΣΤΗ ΔΙΠΛΑΝΗ ΜΑΣ ΙΤΑΛΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΓΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ! ΕΔΩ;;;;

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr
Στη σύλληψη ενός 23χρονου Ιταλού προχώρησε το βράδυ της Κυριακής η ιταλική αστυνομία. Ο νεαρός ανέμιζε ναζιστική σημαία και τραγουδούσε ύμνους για τον πρώην Ιταλό δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι, την ώρα του τελικού του Euro 2012.
Όπως μεταδίδει η Corriere Della Sera, o Χένρι Ζακάρντι βρισκόταν ανάμεσα σε πλήθος όπου παρακολουθούσε σε γιγαντοοθόνη τον τελικό του Euro 2012 ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία.
Ο 23χρονος εντοπίστηκε από κάμερες να τραγουδά το «Ντούτσε», κρατώντας μία σημαία με χιτλερική σβάστικα, ενώ είναι γνωστός για τις επαφές του με ακροδεξιές οργανώσεις. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι αντίσταση κατά της αρχής και υπεράσπιση του φασισμού (κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον ιταλικό νόμο).


Παράλληλα, συνελήφθη ο 19χρονος φίλος του, Ιβάν Σιμοντσίνι, ο οποίος εκτόξευε αντικείμενα κατά της οθόνης και του πλήθους, ενώ άλλα δύο άτομα που ήταν μαζί τους είχαν στην κατοχή τους πυροτεχνήματα.
Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος στη Ρώμη Μάρκο Μίκολι στράφηκε κατά του δημάρχου της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, προερχόμενου από τη νεοφασιστική Εθνική Συμμαχία:
«Από χθες περιμένουμε μια λέξη καταδίκης από τον δήμαρχο της Ρώμης για τις ναζιστικές σημαίες της ντροπής και τους ύμνους στον Ντούτσε στο Τσίρκο Μάσιμο, παρουσία του ίδιου του δημάρχου Αλεμάνο. Δυστυχώς, όμως, τουλάχιστον προς το παρόν ο λαλίστατος Αλεμάνο έχει μιλήσει για όλα, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει τις αποστάσεις από την τελευταία φασιστική ντροπή που έχει λερώσει την πόλη μας.
Συνειδητοποίησε τι συνέβαινε; Και γιατί δεν είπε τίποτα; Η αλήθεια είναι ότι με έναν τέτοιο δήμαρχο οι φασίστες στην πόλη νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και να πάνε στο Τσίρκο Μάσιμο με στολές Χίτλερ ή Μπενίτο Μουσολίνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: