Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΚΑΜΠΙΝΓΚ YRE: ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ AFOLAYAN


Ο Μιχάλης Afolayan είναι εικαστικός, μουσικός και ηθοποιός. Από το 2000 μελετά με αφοσίωση την αφρικάνικη μουσική και συγκεκριμένα τους ρυθμούς της Δυτ.Αφρικής(Μάλι, Γουινέα, ΜπουρκίναΦασο). ¨Εχει παρακολούθησει σεμινάρια Αφρικάνικων κρουστών με τους Ponta O' Bryan, TamTam d' Afrique, Mare Songoro, Moussa Oulare, Ousmane Keita, Bambara Bangoura.
To 2008 ξεκίνησε να μελετάει κλασσικά κρουστά στο ωδείο του Μοσχάτου με τον Κ. Βορίση (τύμπανα και ταμπούρο), τον Θ. Θεωδοράκο (μαρίμπα).
Ιδρυτικό μέλος της ομαδας αφρικάνικου χορού και κρουστών Αnasa και του ομώνυμου πολιτιστικού οργανισμού για την προωθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου διαμέσω των τεχνών.

Η βάση των δυτικοαφρικάνικων κρουστών είναι η πολυρρυθμία. Η σύνθεση τριών ή περισσότερων ρυθμικών μοτίβων που απαρτίζουν έναν ρυθμό.
Τα όργανα που θα γνωρίσουμε είναι το djembe και τα dundun. Στο εργαστήριο αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τη δυναμική της πολυρρυθμίας μέσα από αφρικάνικους παραδοσιακούς ρυθμούς, εμπλέκοντας τη φωνή και το σώμα, δημιουργώντας μια βιωματική εμπειρία που προάγει την έκφραση και το ομαδικό πνεύμα.
Στο εργαστήριο αυτό μπορούν να συμμετάσχουν από 5 μέχρι και 10 άτομα σε ηλικίες από 15 χρονών και πάνω. Αν κάποιος έχει djembe μπορεί να το φέρει αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.