Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 1 ΣΤΟΥΣ 5 ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr
Εξήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, με τη Γερμανία να βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπόθεση της νεοναζιστικής τριμελούς συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε 9 μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, ένας στους πέντε Γερμανούς ηλικίας από 18 έως 30 ετών δηλώνει πως δε γνωρίζει τι συνέβη στο στρατόπεδο, ενώ νέα έρευνα δείχνει ότι το 1/5 των Γερμανών τρέφει αντισημιτικά αισθήματα.
«Αυτό είναι ακριβώς το 20%, είναι πολύ για τη Γερμανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundestag, Νόρμπερτ Λάμερτ, κατά τη διάρκεια τελετής όπου ο 91χρονος κριτικός λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ Ρανίτσκι μίλησε για το πως επιβίωσε από το γκέτο της Βαρσοβίας.
«Η αποκάλυψη των πρωτοφανών δολοφονιών τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι δεν έχουμε ακόμη πετύχει να κάνουμε τη Γερμανία ελεύθερη από το ρατσιστικό μίσος», πρόσθεσε ο βουλευτής.
Η αντιπρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Σαρλότ Νόμπλοχ ανέφερε σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitungότι η δημοσκόπηση αυτή υπογραμμίζει τα «θλιβερά μειονεκτήματα» του πολιτικού και εκπαιδευτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: