Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

Δες εδώ βίντεο από τις ειδήσεις του ΑΝΤ1

Αναδημοσιεύουμε για την "διαλεχτή" τους εμφάνιση για άλλη μια φορά....

Για μια ακόμα φορά, το κέντρο της Αθήνας έγινε πεδίο βάναυσων επιθέσεων και τραμπουκισμών σε μετανάστες από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, προχτες, με αφορμή την συμπλήρωση 16 ετών από τα γεγονότα στα Ίμια, η «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης» διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν διάφοροι ακροδεξιοί σχηματισμοί, με πρωταγωνιστή όμως την Χρυσή Αυγή.
Ωστόσο, μετά την λήξη της πορείας που κατεληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία, μπορεί η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων να διαλύθηκαν, αλλά σχηματίστηκαν μικρές ομάδες «κρούσης», οι οποίες επιτέθηκαν απρόκλητα σε μετανάτες στους σταθμούς μετρό της Ομόνοιας, του Συντάγματος κ.λ.π.
Οι επιθέσεις των ακροδεξιών είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταναστών πολιτών, εκ των οποίων, δύο μόνο καταγράφηκαν από την αστυνομία - ο ένας εκ των οποίων ήταν Πακιστανός.
Μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, σημειώθηκαν στην Ομόνοια 42 προσαγωγές, με άγνωστη την ταυτότητα αυτών που συνελήφθησαν.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι. Είναι εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, ότι κανένας τους δεν κατηγορήθηκε για τίποτε...
Κατά τα άλλα καταγράφηκαν διαφορετικές εκτιμήσεις για το μέγεθος των συγκεντρωμένων, η Χρυσή Αυγή αναφέρει 15 χιλ., κανάλια μιλούν για 2-3 χιλ. Γεγονός πάντως είναι πως η νεοφασιστική απειλή είναι ενισχυμένη και πως καμιά υποτίμηση δεν πρόκειται να ωφελήσει με οποιοδήποτε τρόπο το εργατικό κίνημα και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: