Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

META 18 XPONIA...

Χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη δύο Βρετανοί, οι οποίοι κατηγορούνταν για τη ρατσιστική δολοφονία ενός μαύρου εφήβου, το 1993.
Ο Γκάρι Ντόμπσον και ο Ντέιβιντ Νόρις καταδικάστηκαν σε ισόβια για την απρόκλητη δολοφονία του 18χρονου Στίβεν Λόρενς.
Ο άτυχος νεαρός πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία μετά τις μαχαιριές που δέχθηκε ενώ περίμενε το λεωφορείο σε γειτονιά του νότιου Λονδίνου. Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 1993.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ντόμπσον θα πρέπει να εκτίσει κατ' ελάχιστον 15 χρόνια και δύο μήνες κάθειρξη ενώ ο Νόρις 14 χρόνια και τρεις μήνες.
«Ήταν ένα φρικτό και σατανικό έγκλημα» δήλωσε ο δικαστής Κόλμαν Τρίσι στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου στο Ολντ Μπέιλι.
«Αυτό το έγκλημα δεν διαπράχθηκε για κανέναν άλλο λόγο πέραν του ρατσιστικού μίσους. Ένας αθώος 18χρονος με μια πολλά υποσχόμενη ζωή μπροστά του σφαγιάστηκε στο δρόμο μπροστά στα μάτια αυτοπτών μαρτύρων από μια ρατσιστική συμμορία.»
Απευθυνόμενος στους κατηγορούμενους, είπε πως «ήσασταν και οι δύο μέλη αυτής της συμμορίας. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι συμφωνούσατε πλήρως στις απόψεις και τις συμπεριφορές της».
Οι δύο καταδικασθέντες ήταν ανήλικοι (17 ο Ντόμπσον και 16 ο Νόρις) όταν διαπράχθηκε ο φόνος του Λόρενς.
Ο Ντόμπσον, 36 ετών σήμερα, και ο Νόρις, 35, κρίθηκαν ένοχοι έπειτα από μια δίκη που διήρκεσε έξι εβδομάδες και βασίστηκε σε νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έφερε στο φως η ιατροδικαστική και επιστημονική έρευνα.
Στη συμμορία ανήκαν άλλα τουλάχιστον τρία άτομα, που δεν έχουν συλληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: