Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

30 ΓΕΝΑΡΗ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ "ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ" ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Την Δευτέρα 30 Γενάρη, στις 9πμ θα γίνει η συγκέντρωση στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) του "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" αλλά και τοπικών φορέων των Αμπελοκήπων για τη δίκη των "Αυτόνομων Εθνικιστών" που στις 23 Γενάρη 2010 είχαν επιτεθεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην οδό Πανόρμου.
Η συγκέντρωση εκείνη ήταν η απάντηση στην επίθεση των «Αυτόνομων Εθνικιστών» σε εκδήλωση της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό» και καλούνταν από: τοπικό σύλλογο δασκάλων, Β’ ΕΛΜΕ, σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ερυθρός, συνιστώσες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό» και YRE.
Θυμίζουμε πως η επίθεση των φασιστών είχε γίνει μέρα μεσημέρι και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό πιο σοβαρά μιας 50χρονης και άλλων 2 πιο ελαφρά. Η επίθεση τους ήταν τόσο προκλητική που η αστυνομία είχε αναγκαστεί να κάνει 44 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ, που αμέσως μετά μετατράπηκαν σε διώξεις.
Τι είναι οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές»
Πρόκειται για Ακροδεξιά οργάνωση που τα μέλη της εμφανίζονται ως «αντιεξουσιαστές» του εθνικιστικού χώρου. Εκδίδουν από τον Δεκέμβρη του 2011 περιοδικό με την επωνυμία «Μηδέν Τελεία» και στην ιστοσελίδα τους (www.ediktyo.gr) λινκάρουν νεοναζιστικές και skinhead οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ανάμεσα στους 44 είναι και ο Δ.Παπαγεωργίου, τότε αρχισυντάκτης του περιοδικού PATRIA και της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» του παλιού υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλου. Ανάμεσα στους συμπαραστάτες του ήταν ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης που τον είχε επισκεφτεί τον Φλεβάρη του ’10 στις φυλακές Κορυδαλλού. Λίγο αργότερα όταν αποφυλακίστηκε, ο σημερινός υπ.ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης και τότε υποψήφιος του ΛΑΟΣ για την περιφέρεια Αττικής (Οκτ. 2010), του έκανε την ...τιμή να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο.

Ο Δ.Παπαγεωργίου είχε κατηγορηθεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν για επιθέσεις εναντίον μελών του ΣΕΚ το 2001 και μελών της ΔΕΑ το 2002, σαν μέλος της Χρυσής Αυγής τότε. Για την επίθεση στα μέλη του ΣΕΚ είχε καταδικαστεί το 2006 σε 7μηνη φυλάκιση (http://www.iospress.gr/mikro2010/mikro20100130.htm).

Δεν υπάρχουν σχόλια: