Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ "ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ" ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΑΛΥΤΟ

Αναδημοσίευση από www.athens.indymedia.org
Επιχείρηση απομάκρυνσης των αλλοδαπών, που έμεναν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς θέρμανση και νερό, ανάμεσα στα μπάζα και στα μισογκρεμισμένα κτίρια του εργοστασίου της Κολούμπια στον Περισσό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από την Αστυνομία.
Είχε προηγηθεί αίτημα αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με το οποίο οι αλλοδαποί που συνωθούνται στο συγκεκριμένο μέρος είναι φορείς ιογενών λοιμώξεων και ζουν σε συνθήκες εντελώς ακατάλληλες, πρωτίστως για τη δική τους υγεία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής είχαν γίνει για το ίδιο θέμα και πολλές καταγγελίες από περιοίκους.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8 το πρωί και διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Στο σημείο εκτός από αστυνομικούς βρίσκονταν και ασθενοφόρα σε περίπτωση που χρειαζόταν μεταφορά κάποιων εκ των αλλοδαπών στα νοσοκομεία.
Παρόμοιες επιχειρήσεις της Αστυνομίας έχουν γίνει και στο παρελθόν στο χώρο της Κολούμπια, ο οποίος έχει μετατραπεί σε πρόχειρο κατάλυμα μεταναστών, κυρίως από την Αλγερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: