Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΔΡΕΣΔΗ: ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Αναδημοσίευση από www.athens.indymedia.org
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των αντιφασιστικών οργανώσεων για την αποτροπή της μεγάλης συγκέντρωσης νεοναζί και αναθεωρητών της ιστορίας στη Δρέσδη στις 13 και στις 18 φεβρουαρίου. Από όλη τη Γερμανία αριστεροί, αναρχικοί, αυτόνομοι, οικολόγοι και ειρηνιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντίφα και συμμετέχουν στις συμμαχίες που έχουν συγκροτηθεί.
Το Αριστερό Κόμμα Die Linke θα καταλάβει 3 πλατείες γύρω από τον σταθμό Neustadt, ενώ οι Πράσινοι θα αποκλείσουν τις προσβάσεις από τα βόρεια της πόλης. Πολίτες που θα φθάσουν στη Δρέσδη από διάφορες πόλεις θα κατευθυνθούν και φέτος σε όλα τα περιμετρικά μπλόκα για να μην αφήσουν να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα οι φασίστες!
Το 2010 συγκεντρώθηκαν 12.000 διαδηλωτές, ενώ το 2011 ήταν η καλύτερη χρονιά από άποψη οργάνωσης που παρά το χιόνι και το κρύο συγκεντρώθηκαν 20.000 πολίτες στο αντιφασιστικό κάλεσμα!

Σημείωση: Το Φεβρουάριο του 1945 η Δρέσδη υπέστη βομβαρδισμούς από βρετανικά αεροσκάφη πριν την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας. Οι βομβαρδισμοί ήταν σφοδροί, έπληξαν και άμαχο πληθυσμό. Κατέδειξαν όμως τους υπαίτιους της καταστροφής και έριξαν τον Φασισμό στο χρονοντούλαπο της γερμανικής ιστορίας.

Δες το βίντεο της καμπάνιας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: