Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ

Αναδημοσίευση από www.prezatv.blogspot.com
Την Τρίτη 23/1 στις 2μμ ομάδα μαθητών που βγήκε από το 4ο Λύκειο Καλλιθέας επιτέθηκε με άγριο τρόπο στον Πακιστανό διανομέα Ικμπάλ Αμάρ, 31 ετών στην Θησέως και Σκοπευτηρίου. Γύρω στα 10 άτομα τον πλησίασαν, άρχισαν να τον κλωτσάνε ενώ προσπαθούσαν να του αποσπάσουν χρήματα. Οι τραμπούκοι τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές. Στα χέρια τους είχαν σιδηρογροθιές. Του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ράμματα στο δεξί μάτι και στο κεφάλι.
Το τελευταίο διάστημα στη Καλλιθέα πυκνώνουν οι ρατσιστικές και φασιστικές προκλήσεις. Μαθητής του Σιβιτανίδειου, γνωστός για τη δράση του δέχτηκε επίθεση από δεκαμελή συμμορία φασιστών στις 17/12/2011 στο κέντρο της Καλλιθέας Θησέως και Φιλαρέτου την ώρα που έκανε βόλτα με τρεις φίλους του. Μερικές βδομάδες νωρίτερα φασίστες επιτεθήκαν σε αριστερούς αγωνιστές την ώρα που καλούσαν σε Πανεργατική Απεργία και έβαζαν αφίσες. Μάλιστα διαφήμισαν την επίθεση σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Το περασμένο Μάη, φασιστική συμμορία πέταξε μπουκάλι με βενζίνη και έβαλε φωτιά σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων.
Προφανώς η σκυτάλη περνάει στην τοπική ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ κεντρικά για να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις και να πρωτοστατήσουν στον περιορισμό της νεοναζιστικής επιρροής μέσα στα σχολεία. Αντίστοιχα  το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, τα σωματεία, οι συλλόγοι, οι λαϊκές συνελεύσεις, πρέπει να αναπτύξουν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: