Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ξεσπάθωσε η Χρυσή Αυγή στο σάιτ της (http://xryshaygh.wordpress.com/2012/01/11/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b7-%ce%b7-%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%ce%bb%ce%b9%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%af/) ενάντια στην αναφορά στο άρθρο-ανακοίνωση του Πυρήνα Μαγνησίας για την απεργία στην Ελλ. Χαλυβουργία. Ας αφήσουμε κατά μέρος τους συνήθεις χαρακτηρισμούς τους κι ας πάμε στην ουσία.
Λένε:
- "...αφορούσε την άποψη των συναγωνιστών μας του πυρήνα Βόλου για το θέμα της απεργίας των χαλυβουργών, κείμενο το οποίο εξέφραζε και την θέση της πλειοψηφίας των εργατών της συγκεκριμένης βιομηχανίας στον Βόλο και το οποίο δεν αποτελούσε την ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΜΜΗ της Χρυσής Αυγής...".
- "...Α) Ότι εμείς οι Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είμαστε αντικαπιταλιστές, αλλά όχι μαρξιστές και Β) Ότι όλοι γνωρίζουν σε αυτόν τον τόπο ότι σημαντικό ρόλο στην διάλυση της Εθνικής οικονομίας έπαιξαν οι επαγγελματίες συνδικαλιστάδες εργατοπατέρες της αριστεράς συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση αυτή. Εμείς δεν πρόκειται να λαϊκίσουμε προκειμένου να κερδίσουμε με φτηνά επιχειρήματα ψήφους και θα λέμε την Αλήθεια και επιπλέον δεν πρόκειται να λογοκρίνουμε τους συναγωνιστές μας, οι οποίοι έχουν μία άποψη με την οποία ίσως και να μη συμφωνούμε απόλυτα...".
- "...Τον συγκεκριμένο βιομήχανο της Χαλυβουργίας δεν τον γνωρίζουμε και ούτε έχει πάρει κουπόνια του κόμματός μας… Ας τους προβληματίσει τουλάχιστον όλους αυτούς τους θλιβερούς μπολσεβίκους, τα ορφανά του Μαρξ και τους υπερεπαναστάτες λακέδες του Καρατζαφέρη, που συνοδοιπορούν στην λασπολογία τους κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ότι το ίδιο το εργατικό κέντρο Βόλου έβγαλε απόφαση κατά της απεργίας στο εργοστάσιο της περιοχής...".

Ενώ λοιπόν δηλώνουν πως το επίμαχο άρθρο δεν είναι η "επίσημη γραμμή" τους και πως "ίσως και να μην συμφωνούν απόλυτα", επί της ουσίας δικαιολογούν την βασική λογική του, γιατί όπως υποστηρίζουν τα δύο κριτήρια για την σύνταξη αυτού του κειμένου είναι πως ότι γράφεται σε αυτό εκφράζει "την θέση της πλειοψηφίας των εργατών της συγκεκριμένης βιομηχανίας στο Βόλο" και "ότι το ίδιο το Εργατικό Κέντρο Βόλου έβγαλε απόφαση κατά της απεργίας στο εργοστάσιο της περιοχής".
Μας λένε λοιπόν σε εμάς τους αδαείς πως αυτό το κείμενο είναι μεν κριτικό όσον αφορά τους απεργούς του Ασπροπύργου, αλλά είναι άκρως ...φιλεργατικό όσον αφορά τους μη ...απεργούς του Βόλου.
Και για να μην μας μείνει και κάποια αμφιβολία λίγο παρακάτω γράφουν:
- "...Αυτοί που σπρώχνουν τα πράγματα στα άκρα, μη λογαριάζοντας ότι μπορούν να βρεθούν οι εργάτες χωρίς δουλειά, είναι το ΚΚΕ και οι αριστεριστές....".  
Δηλ. οι εργάτες του Ασπροπύργου κακώς οδηγούν με την απεργία διαρκείας "τα πράγματα στα άκρα" γιατί θα "βρεθούν οι εργάτες χωρίς δουλειά". Και άκουσον άκουσον δεν θα φταίει ο Μάνεσης που θα "βρεθούν οι εργάτες χωρίς δουλειά", αλλά το ΚΚΕ και οι αριστεριστές που παρασύρουν τους αφελείς εργάτες του Ασπροπύργου...
Αλλωστε όπως μας είχαν πει και παραπάνω "σημαντικό ρόλο στην διάλυση της Εθνικής οικονομίας έπαιξαν οι επαγγελματίες συνδικαλιστάδες εργατοπατέρες της αριστεράς".
Μας επιτρέπεται και εμάς λοιπόν να υποθέσουμε πως ένας από τους προγραμματικούς στόχους της Χρυσής Αυγής για να ανατάξει την "εθνική οικονομία" θα είναι η απαλλαγή μας από τα δεινά του συνδικαλισμού;;;
Λέγοντας τα αυτά κάνουμε καθαρή την άποψη μας: την οικονομία την διέλυσε ο ελληνικός καπιταλισμός, οι τραπεζίτες έλληνες και ξένοι, τα μνημόνια και η Τρόικα και φυσικά τα κόμματα του κεφαλαίου που κυβέρνησαν. Ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚΕ που ελέγχει την πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι υπεύθυνος για άλλα πράγματα: για την ανοικτή προδοσία της εργατικής τάξης την οποία λέει πως εκπροσωπεί. Και ο αριστερός συνδικαλισμός είναι υπεύθυνος για άλλα πράγματα: το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ για την σεχταριστική διασπαστική τακτική του και συνολικά ο αριστερός συνδικαλισμός για την αδυναμία του να παρουσιάσει σχέδιο-προτάσεις και πρόγραμμα που να οπλίζει την εργατική τάξη για να ανατρέψει το Μνημόνιο, την Τρόικα και την κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: