Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ...

Αναδημοσίευση από το www.in.gr
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οι επικεφαλής της εκκλησίας του Αγία Παντελεήμονα, στην οδό Αχαρνών στην Αθήνα, καθώς, όπως καταγγέλλουν, βρίσκονται στο στόχαστρο ακροδεξιών κύκλων. Στη συγκεκριμένη περιοχή ζουν πολλοί οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι κατά καιρούς δέχονται επιθέσεις από άτομα, που επιδιώκουν την απομάκρυνσή τους και δεν είναι τυχαίο πως περί τον ναό βρίσκονταν, ακόμη και το Σάββατο, αστυνομικές δυνάμεις.
Τα γεγονότα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, όταν δέχθηκε απειλές ο ιερέας του ναού, πατέρας Προκόπιος, από άτομα που φέρονται να ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, όπως κατήγγειλε τότε ο ίδιος, επειδή είχε προσφέρει άσυλο στο υπόγειο της Εκκλησίας σε άστεγους μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι, πριν, κοιμόντουσαν στα σκαλιά του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο πατήρ Προκόπιος έφυγε από τον ναό, αλλά τώρα οι απειλές συνεχίζονται στο πρόσωπο του πατέρα Μάξιμου, τον οποίο κατηγορούν ότι «δεν έδωσε άσυλο σε διωκόμενους πατριώτες», τους οποίους, όπως αναφέρουν σε σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, «κυνηγούσαν» την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, αστυνομικοί.
Στη διάρκεια της λειτουργίας της Κυριακή άτομα που φέρονται να ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο αποδοκίμασαν τον πατέρα Μάξιμο, αποκαλώντας τον «ραγιαδόπαππα». Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε λειτουργήσει στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος δέχθηκε από τα ίδια, όπως καταγγέλθηκε τότε, πρόσωπα, που τον ανέμεναν έξω από την εκκλησία, απειλές και ύβρεις, όπως «ανάξιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: