Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΕΛ.ΑΣ.: "ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΑΡΗ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ...

Αναδημοσίευση από Τα Νέα
«Αθήνα καθαρή» είναι η κωδική ονομασία της επιχείρησης για την οποία έχει δώσει το πράσινο φως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Το κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ξαναγίνει όπως την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων», επισήμανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, στους οποίους έδωσε την έγκριση για την εφαρμογή νέου «σκληρού» δόγματος. Oι επιχειρήσεις- σκούπα που έγιναν στο κέντρο της πρωτεύουσας την προηγούμενη εβδομάδα αποτελούν - σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών - μια «μικρογραφία», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, των όσων θα εφαρμοστούν. Αρχικά στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια σε περιοχές που θεωρούνται εστίες υψηλής εγκληματικότητας, όπως είναι το Μενίδι, το Ζεφύρι, τα Πατήσια, το Περιστέρι, την Καλλιθέα, την Κυψέλη, το Μαρούσι.
Καταληκτική ημερομηνία για την πλήρη εφαρμογή του «νέου» δόγματος της Αστυνομίας έχει οριστεί η 29η Μαρτίου. Τη Μεγάλη Δευτέρα θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας ακόμη 2.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη δύναμη Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ). Οι ομάδες θα έχουν σταθερή παρουσία σε συγκεκριμένα σημεία γειτονιών όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, από την Πλατεία Συντάγματος μέχρι την Πλατεία Καραϊσκάκη και από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι την Πειραιώς περιπολούν ή έχουν μόνιμη παρουσία περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί. Σε αυτή τη δύναμη θα προστεθούν 400 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, ενώ οι 330 αστυνομικοί της ομάδας Δ, θα έχουν πλέον την προσοχή τους στραμμένη περισσότερο στα Εξάρχεια και στην αποτροπή εφόδων από αντιεξουσιαστες.
Επιπλέον έχει δοθεί η εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στους αστυνομικούς για «σκληρή» απάντηση στους κακοποιούς όταν θα έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί τους. «Όταν θα βγαίνει όπλο εναντίον σας ή εναντίον πολιτών, τότε θα απαντάτε κι εσείς με τον ίδιο τρόπο» είναι η εντολή που δόθηκε στους ένστολους.
Ο νομάρχης Αθηνών έχει παραδώσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μια λίστα στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερα από 300 σπίτια όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες παράνομοι αλλοδαποί και τοξικομανείς. Τα περισσότερα βρίσκονται στο τρίγωνο που ορίζεται από τις Πλατείες Ομονοίας, Καραϊσκάκη και Θεάτρου. Οι επιχειρήσεις- σκούπα θα γίνονται αρχικά μέχρι να αδειάσουν αυτά τα σπίτια, τα οποία θα κλειδώνονται με ευθύνη των ιδιοκτητών τους. Βαριές θα είναι και οι τιμωρίες που προβλέπονται για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν παράνομα τρώγλες και παμπάλαια διαμερίσματα σε μετανάστες. Στο κέντρο της Αθήνας, όπως προέκυψε από πρόσφατες έρευνες της Αστυνομίας αλλά και της Νομαρχίας Αθηνών, οι ιδιοκτήτες των περισσότερων «σπιτιών» είναι Έλληνες που νοικιάζουν προς 5 ή 10 ευρώ την ημέρα το κρεβάτι σε ένα διαμέρισματρώγλη ή απαιτούν ενοίκιο 400-500 ευρώ για δυάρια.
Το νέο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το κέντρο της Αθήνας προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για την απέλαση των μεταναστών που καταδικάζονται ή έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν και έχουν ξανασυλληφθεί για εγκληματικές ενέργειες. Για τον λόγο αυτό δόθηκε το πράσινο φως στη Διεύθυνση Αλλοδαπών να προχωράει στην άμεση απέλαση ακόμη και μικρού αριθμού ανθρώπων και να μην περιμένει μέχρι να συμπληρωθεί μεγάλος αριθμός παρανόμων μεταναστών για να μισθωθεί αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στις χώρες τους. Εδική πρόβλεψη θα υπάρξει για τα θύματα τράφικινγκ, αλλά και τους παράνομους μετανάστες από χώρες όπου η επιστροφή τους είναι δύσκολη λόγω των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτές, για τους οποίους η πρόθεση του υπουργείου είναι να νοικιάζει ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και να τους στεγάζει μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αίτηση ασύλου τους. «Οι Βορειοαφρικανοί, για παράδειγμα, θα απελαύνονται με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες από τους Σομαλούς ή τους Αφγανούς στις χώρες των οποίων υπάρχει πολιτική αστάθεια. Όμως η διαδικασία απόδοσης του ασύλου δεν θα ξεπερνάει τους 6 μήνες» δηλώνει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η μετατροπή ξενοδοχείων σε χώρους παραμονής μεταναστών είναι παλαιότερη πρόταση της Νομαρχίας Αθηνών, η οποία έχει υποδείξει μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας που παραμένουν κλειστά για 6 μήνες ή περισσότερο και με αυτήν συμφωνεί και η ΕΛ.ΑΣ. Αντίθετα, χάνει έδαφος η πρόταση για τη δημιουργία δύο μεγάλων χώρων φύλαξης σε Ασπρόπυργο και Ριτσώνα σε περιοχές που έχουν παραχωρηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας αντίστοιχα. Όπως εξηγούν στα «ΝΕΑ» παράγοντες του υπουργείου, «είναι αντίθετοι στον συμβολισμό του εγκλεισμού εκατοντάδων ανθρώπων». Η κατάσταση πάντως στα κρατητήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα είναι εφιαλτική και ήδη έχει αρχίσει η μεταφορά ανθρώπων που συλλαμβάνονται στην Αθήνα σε κρατητήρια της επαρχίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με καταγγελίες του Παναγιώτη Δημητρά, ο νεοναζί Τάσος Χατζηπαράσχου, παρά την δημοσιότητα που έλαβε η περίπτωσή του, και παρά τις διαβεβαιώσεις περί απομάκρυνσής του, παραμένει στον Σύριζα.Να υπενθιμίσουμεότι ο εν λόγω νεοναζί είχε προσαχθεί με άλλους ομοιδεάτες-συναγωνιστές-συνέλληνες στον Άγιο Παντελεήμονα.Να υπενθιμίσουμε επίσης τα τόσα περιστατικά ρατσιστικής βίας στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς και το ότι στην ίδια περιοχή είχαν συλληφθεί νεοναζί που είχαν πάνω τους πιστόλι.Η παρακάτω καταγγελία δημοσιεύτηκε σε φόρουμ.Ιδού:

"παραμένει ηγετικό στέλεχος (μέλος ΚΕ αρ. 117) συνιστώσας του συριζα (δηκκι) ο Τάσος Χατζηπαράσχου που είναι και ηγετικό στέλεχος της φασιστικής Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας όσο και αν κάποιοι ρομαντικοί φίλοι/ες στο Συν/Συριζα μου έχουν πει δέκα φορές πως διαγράφηκε (εν κρυπτώ...)''


Γιατί ο Σύριζα της αδράνειας και της απάθειας απέναντι στους νεοναζί, δίνει κάλυψη και με αυτόν τον τρόπο σε ακροδεξιούς νεοναζί;