Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΧΑΝΙΑ: ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό έγινε σήμερα στα Χανιά. Αφορμή για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο ήταν η επίθεση σε βάρος γυναίκας εκπαιδευτικού στη Χαλέπα Χανίων. Αγνωστοι της χάραξαν με ξυράφι σβάστικες στο χέρι και το μπουφάν. Η φιλόλογος παραδίδει αφιλοκερδώς μαθήματα σε παιδιά μεταναστών. Στην εκδήλωση που οργάνωσαν ο σύλλογος δασκάλων-νηπιαγωγών και η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετείχαν ο σύλλογος φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, το παράρτημα Χανίων της πανελλήνιας ένωσης αδιόριστων εκπαιδευτικών, η ένωση γονέων, τα 15μελή γυμνασίων και λυκείων και φορείς της πόλης.
«Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα μάθημα ιστορίας, αποφασίσαμε σήμερα να σταματήσουμε τα μαθήματα και να κάνουμε ένα άλλο μάθημα στη νεολαία. Να θυμίσουμε ότι οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας πολέμησαν, χάθηκαν τα χωριά τους, προκειμένου η σβάστικα να μην υπάρχει στον ουρανό της Κρήτης» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Παύλος Κοτσιφάκης.
«Το σημερινό συλλαλητήριο είναι μια απάντηση της νεολαίας απέναντι στο νεοφασισμό, που βλέπουμε στις μέρες μας και στην πόλη μας και την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα" δήλωσε ο εκπρόσωπος των μαθητών Χαράλαμπος Δασκαλάκης.
Μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική συναυλία. Για σήμερα, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών και η ΕΛΜΕ Χανίων είχαν προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: