Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

ΧΑΝΙΑ: ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία
Ζημιές στο αυτοκίνητο διευθύντριας σχολείου προκάλεσαν άγνωστοι έπειτα από αντιρατσιστική παράσταση που δόθηκε στο σχολείο. Το νέο περιστατικό ενδεχομένως σχετίζεται με τις ακροδεξιές - φασιστικές ομάδες που δρουν στην πόλη. Την περασμένη Παρασκευή μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Χανίων, Νίκη Παντερμάκη. Ο άγνωστος ή άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο Ι.Χ. της την ημέρα κατά την οποία στο σχολείο παρουσιάστηκε σε μαθητές του Νομού Χανίων η αντιρατσιστική θεατρική παράσταση «Χωρίς διαβατήριο», από Ελληνες και αλλοδαπούς. Η κ. Παντερμάκη, συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Νίκο Βεστάκη, μετέβη χθες το πρωί στο αστυνομικό μέγαρο και κατέθεσε τη μήνυση. Η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου σημείωσε ότι βγαίνοντας από το σχολείο, γύρω στις 2.15 το μεσημέρι, διαπίστωσε ότι άγνωστος ή άγνωστοι είχαν σπάσει τους δύο καθρέφτες του ΙΧΕ αυτοκινήτου της.
Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό), όταν εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι μαθητές του σχολείου, από την πρώτη και τη δευτέρα τάξη αλλά και από άλλες σχολικές μονάδες του Νομού, είχαν γίνει μέλη σε γκρουπ στο Facebook, που είχε τίτλο «Χρυσή Αυγή». Ουδείς μαθητής παραδέχθηκε ότι είναι μέλος ή φίλος της «Χρυσής Αυγής», σημείωσε ο κ. Λουπασάκης, τονίζοντας ότι τα περισσότερα παιδιά ισχυρίστηκαν ότι ενεγράφησαν στο εν λόγω γκρουπ «για πλάκα». Παράλληλα, ξεκίνησε μία πρωτοβουλία προβολής αντιρατσιστικού υλικού στις τάξεις, μετά το πέρας της οποίας ακολουθεί συζήτηση μεταξύ καθηγητών και μαθητών.

1 σχόλιο:

ksipnistere είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.