Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
της Πρωτοβουλίας Συλλόγου Φοιτητών Νομικής για τους Μετανάστες και το Άσυλο.
στη 13.00 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο Μασσαλίας, Νομική Σχολή
Το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινωνίας και κατασκευής αποδιοπομπαίων τράγων στο πρόσωπο των μεταναστών, διεξάγονται καθημερινά «επιχειρήσεις-σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας. Το φαινόμενο παίρνει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις γύρω από τις σχολές του κέντρου (Νομική-ΑΣΟΕΕ-Πολυτεχνειο).
Συγκεκριμένα στη Νομική Σχολή το σκηνικό της καθημερινής δίωξης των μεταναστών συμπληρώνεται από τη μεθοδευμένη μετατροπή του διπλανού πεζόδρομου-πάρκου σε χώρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών με σαφή στόχο την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου και την επίθεση στο Άσυλο.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής θέλοντας να αναδείξει το ζήτημα μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο, αποφάσισε τη σύσταση Πρωτοβουλίας για τους Μετανάστες και το Άσυλο, η οποία θα προχωρήσει σε διεξαγωγή εκδηλώσεων στον Πεζόδρομο της Μασσαλίας.
Ωστόσο, τη Δευτέρα 2 Απριλίου οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν το λοκ-άουτ της σχολής, η οποία θα κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα 11 ημέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία. Η πραξικοπηματική αυτή κίνηση συνιστά κατάφορη παραβίαση κάθε έννοιας ακαδημαϊκής ελευθερίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών και καταδεικνύει την ενεργή σύμπραξη των πρυτανικών αρχών με τους (προεκλογικούς και όχι μόνο) σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Η Πανεπιστημιακή κοινότητα και οι αγωνιζόμενοι φοιτητές δεν εκφοβίζονται, ούτε θα αποδεχτούν τη μετατροπή του Πανεπιστημίου σε φορέα της τρομολαγνείας και ρατσισμού που μας κατακλύζει.  Σε αυτές τις ημέρες αυταρχισμού και κοινωνικής βαρβαρότητας, όλοι και όλες υψώνουμε το ανάστημά μας σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας.
την Τετάρτη 4 Απριλίου, στη 13.00,
σας καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου, όπου θα παραβρεθούν
Ζαχαρίας Τριγάζης, πρ. Συλλογου Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΚΠΑ
Νασίμ Μοχαμεντί, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Χασάν Καμπζουά, σύλλογος των πρώην απεργών πείνας 25 «Γενάρη»
Mc Yinka, μουσικός
Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια ΕΜΠ, δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος, παράταξη Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Θανάσης Κουρκουλας, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό,
Αριστείδης Μπαλτάς, καθηγητής ΕΜΠ
Μαρία Κανελλοπούλου, δημοτική σύμβουλος Αθήνας,
Εκπρόσωποι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστηριξης Νέων- ΑΡΣΙΣ
Θα παρέμβουν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, κοινοτήτων απεξάρτησης, ιατρικών, κοινωνικών, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων.
 
Θα ακολουθήσει συναυλία.
Σίσσυ Βελισαρίου, καθηγήτρια, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: