Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Αναδημοσίευση από www.athens.indymedia.org

Mικροεντάσεις στα χωριά όπου επισκέπτονται τα μέλη της "Χρυσής Αυγής" στο Νομό Ηρακλείου. Μόνο την κεντρική συγκέντρωση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν κατά τα φαινόμενα, στο κλειστό γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" στην Ν. Αλικαρνασσό!
Τόσο στους Κουνάβους, όσο και στη Βιάννο, τα μέλη της "Χρυσής Αυγής" ήταν ανεπιθύμητα, με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, με πρώτο το Δήμαρχο Βιάννου να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την παρουσία τους στην περιοχή τους!
Την ίδια ώρα πάντως, οι Χρυσαυγίτες φέρονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την κεντρική τους συγκέντρωση αύριο στις 12 το μεσημερι στο κλειστο σταδιο της Νεας Αλικαρνασσου"Μελίνα Μερκούρη".
Η προγραμματισμένη για σήμερα περιοδεία της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την έκρηξη οργής της κοινωνίας της μαρτυρικής και ηρωικής Βιάννου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης κήρυξε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, ενώ με τη συνεργασία του προέδρου της Ένωσης Θυμάτων κ. Συγγελάκη Αριστομένη κινητοποιήθηκαν οι πολίτες να εμποδίσουν την προσβολή της μνήμης των Θυμάτων.
Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αντιπροσωπεία της "Χρυσής Αυγής" νωρίτερα συνάντηση σθεναρή αντίσταση και από τους κατοίκους άλλων περιοχών...
Τα παραπανω ειναι συραφη απο διαφορα ρεπορταζ τοπικων αστικων πορταλς
Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η καταγόμενη από τη Βιάννο και μέλος οικογένειας με πολλά θύματα Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο και την Ένωση θυμάτων ενημέρωσε άμεσα εκπροσώπους κομμάτων και φορέων για να μπει φραγμός στα βέβηλα σχέδια της Χρυσής Αυγής.
Η κοινωνία της Βιαννου και του Ηρακλείου απέδειξε ότι δεν ανέχεται τη βεβήλωση της μνήμης, της Δημοκρατίας και του πατριωτισμού από τον εχθρό του κοινοβουλευτισμού και των ανθρωπίνων αξιών.
Μετά την Παρέμβαση η Χρυσή Αυγή ανέκρουσε πρύμνα και ακύρωσε την περιοδεία της."
Ξεσηκωμός επικράτησε, νωρίτερα το μεσημέρι, στα Αμιρά της Βιάννου καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα στο άκουσμα της είδησης ότι στα "καμμένα" της περιοχής επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της "Χρυσής Αυγής'!
Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και με αστραπιαίες κινήσεις συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.
Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων , κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: