Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: ΤΥΦΛΗ, ΘΕΟΤΥΦΛΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/

Eλεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία του νεαρού μαύρου Τρέιβον Μάρτιν στις 26 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Σέμινολ στη Φλόριντα.
Ο Ζίμερμαν, πρώην εθελοντής φρουρός στη γειτονιά του, αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 150.000 δολαρίων και δέχτηκε τους άλλους όρους αποφυλάκισής του.
Ο 28χρονος Ζίμερμαν, περουβιανής καταγωγής, κατηγορείται για την δολοφονία του 17χρονου Μάρτιν στις 26 Φεβρουαρίου στο Σάνφορντ, ένα προάστιο του Ορλάντο της Φλόριντα. Ο Ζίμερμαν κατέθεσε στην αστυνομία ότι πυροβόλησε με το περίστροφό του ευρισκόμενος σε άμυνα ύστερα από αντιπαράθεση που προέκυψε όταν ο Μάρτιν επέστρεφε στο σπίτι του πατέρα του έχοντας αγοράσει καραμέλες από κατάστημα της περιοχής.
Ο Ζίμερμαν αφέθηκε ελεύθερος από φυλακή της Φλόριντα γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης. Υποχρεούται να φέρει ηλεκτρονικό βραχιόλι, να παρουσιάζεται στις αρχές κάθε τρεις μέρες και να μην έχει επαφή με την οικογένεια του Μάρτιν.
Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την διεξαγωγή της δίκης του Ζίμερμαν, για λόγους ασφαλείας, ενώ η διεύθυνσή του θα κρατηθεί μυστική μέχρι να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο.
Ο Ζίμερμαν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση λόγω των δεσμών του με την κοινότητα, του γεγονότος ότι παραδόθηκε εκούσια και της απουσίας βεβαρημένου μητρώου. Αν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, άνευ προμελέτης, ο Ζίμερμαν αντιμετωπίζει από ποινή κάθειρξης έως και 25 ετών μέχρι ισόβια κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: