Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΜΠΡΕΙΒΙΚ: ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ...ΔΕΞΙΟΣ

Αναδημοσίευση από το Εθνος

Συνέκρινε τον πόνο που προκάλεσε στις οικογένειες των θυμάτων με τον πόνο που βίωσε ο ίδιος όταν έχασε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά του μετά τις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου του 2011. Αρνήθηκε να ζητήσει «συγγνώμη» για τα θύματα στο νησί Ουτόγια και εξήγησε ότι διάλεγε να σκοτώσει αυτούς που φαίνονταν περισσότερο «αριστεριστές».

Μπρέιβικ: «Τον άφησα να ζήσει γιατί φαινόταν δεξιός»
Αφού χαρακτήρισε «απαραίτητο» το μακελειό- μια «μικρή βαρβαρότητα» για να αποφευχθεί μια «μεγαλύτερη»- δήλωσε ότι με την βομβιστική επίθεση στο Όσλο δεν σκόπευε να σκοτώσει «πολίτες»
Γι' αυτό και πρώτη φορά σήμερα ζήτησε «συγγνώμη» από την οικογένεια ενός ιδιοκτήτη παμπ που ήταν ανάμεσα στα 8 θύματα της έκρηξης στα κυβερνητικά γραφεία της πρωτεύουσας και τους αθώους περαστικούς που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην βομβιστική επίθεση.
Αρνήθηκε ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των υπόλοιπων 69 ανθρώπων που δολοφόνησε στο νησί Ουτόγια, λέγοντας ότι το νησί είναι ένα «στρατόπεδο πολιτικής κατήχησης».
Σοκαριστική ήταν και η…εξήγηση που φέρεται να έδωσε ο μακελάρης όταν ρωτήθηκε γιατί άφησε έναν από τους άνδρες στην Ουτόγια να ζήσει.
Σύμφωνα με τον Μπρέιβικ, ο εν λόγω άνδρας φαινόταν «δεξιός». «Όταν τον κοίταξα είδα τον εαυτό μου. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν τον πυροβόλησα» δήλωσε ο μακελάρης, διευκρινίζοντας: «Κάποιοι μοιάζουν πιο αριστεριστές από τους υπόλοιπους».
Έδωσε μάλιστα και λεπτομέρειες, διευκρινίζοντας ότι χρησιμοποιούσε περίστροφο για να σκοτώσει όσους βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων. Εναλλακτικά χρησιμοποιούσε τουφέκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: