Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΣΚΑΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Αναδημοσίευση από www.athens.indymedia.org

Γεμάτος αυτοπεποίθηση για το ρόλο του και τη μεγάλη του «συνεισφορά» ο βλαχοδήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος, ένα φασιστοειδές νέας μνημονιακής κοπής, ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου Δεσκάτης να «φιλοξενήσει» αυτόβουλα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Την ίδια βέβαια ενεργητικότητα έδειξε και πριν από περίπου ένα χρόνο όταν έσπευσε να καταργήσει το ένα από τα τρία δημοτικά σχολεία της Δεσκάτης (για να επιβεβαιωθεί ίσως το ρητό ότι όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή). Άλλωστε η άποψη την οποία έχει η κλίκα που κυριαρχεί στα τοπικά πράγματα και αποτελείται από κοπρόσκυλα – κομματόσκυλα των αστικών κομμάτων εξουσίας, είναι συγκεκριμένη και διαχρονική: ο τόπος μας κάνει μόνο για χώρος εξορίας και φυλακής. Έτσι, όπως η χούντα έστελνε πολιτικούς της αντιπάλους εξορία στη Δεσκάτη, έτσι οι νέοι μιμητές της πριν από λίγα χρόνια παρουσίαζαν σαν λύση για την «ανάπτυξη» της Δεσκάτης τη δημιουργία των φυλακών που σχεδιάζονταν στο νομό Γρεβενών. Και τώρα πιο προωθημένες ιδέες: στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Βέβαια την ίδια ευαισθησία δεν έχει επιδείξει η μνημονιακή μαριονέττα – δήμαρχος για την διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους 5.000 περίπου κατοίκους του δήμου. Η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, η αγροτική – κτηνοτροφική παραγωγή βρίσκεται στο ναδίρ, κανένα έργο υποδομής και κοινωνικής χρησιμότητας δεν έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, οι νέοι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, το καρκινογόνο πεδίο βολής Κρανέας «ζει και βασιλεύει». Η λύση λοιπόν για τον καλό και πειθήνιο στα προτάγματα και τους σχεδιασμούς της μνημονιακής χούντας, ρατσιστή δήμαρχο; Μα η δημιουργία του στρατοπέδου, η οποία θα μας "δώσει δουλειές".
Κυνισμός και αγριανθρωπισμός μαζί σε όλο τους το μεγαλείο! Αυτό που μας προτείνουν είναι να επιβιώσουμε από τον πόνο, την εκμετάλλευση και τη σκλαβιά κάποιων πιο εξαθλιωμένων από εμάς!
Τους απαντάμε:
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: