Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Αναδημοσίευση από Καθημερινή

Πορεία ενάντια στη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και στις επιχειρήσεις «σκούπα» κατά των μεταναστών διοργανώνουν αύριο, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στην περιοχή της Καμάρας, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, φορείς και σωματεία της Θεσσαλονίκης.
«Δεν ήταν σοκ για εμάς η πρόταση του υπουργείου. Άλλωστε χρόνια τώρα μας φυλακίζουν, μας ξυλοκοπούν, μένουμε χωρίς στέγη και τροφή. Σοκ μας προκαλεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά. Λέει ναι στη δημιουργία αυτών των κέντρων, αρκεί να είναι μακριά από τα σπίτια τους», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο Γάνι, εκπρόσωπος ομάδας μεταναστών.
Τη συνέντευξη διοργάνωσαν από κοινού Αντιρατσιστικές και Μεταναστευτικές Οργανώσεις, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Κοινωνικό Ιατρείο.
Όλοι οι εκπρόσωποι εξέφρασαν την αντίθεση τους στη δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, τονίζοντας πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: