Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΦΙΛΑΝΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ "ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΦΙΛΑΝΔΩΝ"

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Φουρτούνες για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Στήριξης προμηνύει η απρόβλεπτη νίκη των «Αληθινών Φινλανδών» που αντιτάχθηκαν στην οικονομική στήριξη της Πορτογαλίας. Από 5 έδρες που κατείχαν από τις προηγούμενες εκλογές οι «Αληθινοί Φινλανδοί» πλέον κατέχουν 39 έδρες στο Κοινοβούλιο της Φινλανδίας. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η Εθνική Συμμαχια με ποσοστό 20,4% και 44 έδρες.

Η Εθνική Συμμαχία (20,4%) καταλαμβάνει 44 έδρες στο νέο Κοινοβούλιο, δεύτεροι αναδείχθηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες (19,1% και 42 έδρες), ενώ εκτοξεύτηκαν τα ποσοστά της εθνικιστικής δεξιάς των «Αληθινών Φινλανδών» (19%) που κέρδισαν 39 έδρες. Το κόμμα του Κέντρου, της απερχόμενης πρωθυπουργού Μαρί Κιβινιέμι ήλθε τέταρτο, με ποσοστό 15,8% και 35 έδρες.

Η Εθνική Συμμαχία καλείται πλέον να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γίρκι Κατάινεν αναμένεται να είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο ηγέτης των «Αληθινών Φινλανδών» δήλωσε απόψε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας δεν θα επιβιώσει μετά τη μεγάλη άνοδο του κόμματός του στις σημερινές βουλευτικές εκλογές. «Το πακέτο που υπάρχει, δεν πιστεύω ότι θα παραμείνει», είπε ο Τίμο Σόινι μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας.

Ο Τίμο Σόινι που εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του πάνω στο θέμα του λαϊκισμού, δηλώνει αντίθετος στις προγαµιαίες σχέσεις, τις γυναίκες ιερείς, τους µετανάστες και στη βοήθεια σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Οι ξενοφοβικοί και ευρωσκεπτικιστές Αληθινοί Φινλανδοί ζητούν την άµεση απέλαση όλων των οικονοµικών προσφύγων ενώ στην ιστοσελίδα του κόµµατος τους έχουν αναρτήσει χάρτη του Ελσίνκι με τις ονοµασίες των δρόµων στα αραβικά. Από µέλη του κόµµατος οι αιτούντες άσυλο χαρακτηρίζονται «εγκληµατίες βιαστές» και «κοινωνικά παράσιτα».

«Ο σκοπός µας είναι να αφυπνίσουµε τους Φινλανδούς» δήλωνε ο Τίμο Σόινι στους απεσταλµένους των ξένων µέσων ενηµέρωσης πριν από µερικές ηµέρες.

............................................................................

Για περισσότερες πληροφορίες για το κόμμα των Αληθινών Φιλανδών δες εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/True_Finns

Δεν υπάρχουν σχόλια: