Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΑΡΟΧΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΖΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΥΝΗΣΙΟΥΣ

Αναδημοσίευση από το www.tvxs.gr

Τη διανομή προσωρινής βίζας σε χιλιάδες Τυνήσιους μετανάστες ξεκίνησαν σήμερα οι ιταλικές αρχές, μία κίνηση που ενδέχεται να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Γαλλίας.

Η Ιταλία έχει γίνει ο κεντρικός προορισμός χιλιάδων τυνήσιων μεταναστών, μετά την πτώση του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι, και υποστηρίζει τη χορήγηση βίζας, ώστε να επιτραπεί στους μετανάστες να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έντονη είναι η διαφωνία της Γαλλίας, η οποία αποτελεί και τον πλέον επιθυμητό προορισμό των μεταναστών από τη βόρεια Άφρική.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης εκατοντάδες μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί σήμερα στη Βεντιμίλια, στα σύνορα της Ιταλίας με τη νότια Γαλλία, προκειμένου να παραλάβουν τα έγγραφά τους.

Γάλλοι αξιωματούχοι ωστόσο έχουν δηλώσει ότι θα επιτρέψουν την είσοδο μόνο σε άτομα που έχουν διαβατήριο και μπορούν να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκές ποσό, σε μετρητά, για τη διαβίωσή τους. Η εφημερίδα La Repubblica έγραψε ότι οι ιταλικές αρχές δεν ζητούν διαβατήριο για να χορηγήσουν τη βίζα. Εκτιμάται ότι η Ιταλία θα δίνει περίπου 100 βίζες σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: