Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΕΙ ΓΗΠΕΔΟ

Αναδημοσίευση από το jungle-report.blogspot.com

Τα λαϊκά θεάματα, είτε είναι πραγματικά λαϊκά, είτε λαοφιλή είτε -στα πλαίσια ενός επιβεβλημένου Lifestyle- απλά δημοφιλή, αποτελούν πυρήνες συγκέντρωσης. Συγκέντρωσης γύρω από ινδάλματα, αγαπημένα πρόσωπα ή ομάδες, μέσα σε χώρους που από τα αρχαία χρόνια, γεννούσαν ομάδες. Ομάδες ιδεών, τάσεων, ομάδες που φτιάχνονταν από την μοιρασιά μεταξύ των θεατών, ή κάποιων από αυτούς, της κοινής πεποίθησης ότι ο πρωταγωνιστής του θεάματος (πρόσωπο ή ομάδα προσώπων ή και …απροσώπων) τους εκπροσωπεί ή απλά μετέχει στην κοινή εμπειρία.[i] (!).

Στο γήπεδο, ειδικά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, δηλαδή στο χώρο διεξαγωγής του λαϊκότερου και λαοφιλέστερου αθλήματος, οι θεατές συσπειρώνονται γύρω από την «κοινή ιδέα» σε συνδέσμους, λέσχες και «θύρες». Κοινή θεότητα, η ομάδα και προφήτης αυτής, ο πρόεδρος. Ιεροφάντες και άγιοι της οι παίκτες. Η κοινωνική εμπειρία που έγινε δόγμα, θρησκεία, που πέρασε πια στο επίπεδο του μεταφυσικού. Και το θρησκευτικό πάθος είναι τεράστιο και μεγαλώνει κι άλλο όσο η θρησκεία γίνεται και περισσότερο ακατανόητη και το δόγμα πιο σκοτεινό.

Εκεί το ακροδεξιό ερπετό βρήκε διαθέσιμο χώρο (χώρους) για να αφήσει ακόμα ένα αβγό (πολλά αβγά). Βρήκε ομάδες ανθρώπων που λάτρευαν το θεό τους αλλά ακόμα και αν οι «αλλόθρησκοι» ήταν «εχθροί» τους, είχαν κι εκείνοι έναν δικό τους θεό. Το ερπετό της ακροδεξιάς τους κάλυψε τα κενά, προσφέροντας τους έναν ..διάβολο, που σαν διάβολος είχε όλες τις δυνάμεις ενός θεού, αλλά από την ανάποδη.

Είμαι φίλος του Ολυμπιακού Πειραιά και γι’ αυτό θα ήθελα να ξεκινήσω με τα "του οίκου μου". Η παράθεση δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με βαθμολογικές κατατάξεις και αξιολογικές εκτιμήσεις.

Η πιο γνωστή συμμορία ερυθρών εθνικιστών είναι οι «Misfits» που ως σήμα έχει τη νεκροκεφαλή των SS... Κεντρικό τους σύνθημα «ΘΡΥΛΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ...».

H ιστοσελίδα τους δεν υπάρχει πια, αλλά υπάρχουν και δρουν και οι «red nationalists», δηλαδή «κόκκινοι εθνικιστές». Επίσης διάφορα TERRA(-τα). Η «κατά κόσμον "Πορφυρά Φάλαγγα"», σύμφωνα με τα δικά τους γραπτά, στην ιστοσελίδα της (όταν λειτουργούσε) επέτρεπε πρόσβαση εκτός των Ολυμπιακών σε «πατριώτες και εθνικιστές. Οποιοσδήποτε άλλος απορρίπτεται». Διεκδικούν «έναν Ολυμπιακό που τον πρώτο λόγο έχει ο σκεπτόμενος και βίαιος συνάμα ΛΑΟΣ του»[ii].

Θεωρούν «πολύ λογικό κάποιες κατώτερες φυλές να θέλουν να αλλοιώσουν το ινδοευρωπαϊκό φύλο με σκοπό να εδραιώσουν τη δική τους επικυριαρχία επάνω μας ή το λιγότερο να διασφαλίσουν την ύπαρξή τους σε βάρος των δικών μας παιδιών»... Και απευθύνονται σε «πραγματικά αδέρφια» που θα συνεργαστούν «για το κοινό καλό, για τη διασφάλιση της ύπαρξης της λευκής φυλής μας και το μέλλον για τα παιδιά μας»... Καμιά έκπληξη λοιπόν η παραπομπή στις ιστοσελίδες της «Γαλάζιας Στρατιάς» και της «Χρυσής Αυγής»...

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης οπαδών Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα, ομάδα κρούσης των δεύτερων είχε έρθει στην Ελλάδα και είχε πάρει μέρος σε συμπλοκή εξωγηπεδική. Υπήρχε δε και σχτικό video που προβλήθηκε από τα ΜΜΕ (τα συστημικά εννοείται). Η ευρύτερη συμμαχία των Orthodox Brothers περιλαμβάνει και τη Σπαρτάκ Μόσχας. Είναι η αντίπαλη αδελφότητα εκείνης των άλλων orthodox brothers δηλαδή του ΠΑΟΚ και της Παρτίζαν Βελιγραδίου.

Τα μέλη της Πορφυράς Φάλαγγας, δηλώνουν ένταξη στη Θύρα 7. Οι τελευταίοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι από το σύνολο των οργανωμένων ακροδεξιών οπαδών. Οι πάλαι ποτέ, «υπερήφανοι λούμπεν» ήταν αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα της λαϊκής «μαγκιάς» με τις απαραίτητες λαϊκίστικες πινελιές (έως πλήρεις τοιχογραφίες). Όμως οι υπερήφανοι λούμπεν, μπορούσαν να ισχυριστούν πως αποτελούν και συνέχεια της Πειραϊκής Πρόγκας του 1933...

Επιστρέφοντας στο βασικό θέμα της ακρδεξιάς στο γήπεδο, διαπιστώνουμε πως το καλό είναι πως η ύπαρξη τόσων ακροδεξιών ομάδων μέσα στους κόλπους του Ολυμπιακού και την ακόλουθη διεκδίκηση της «στέγης» της Θύρας 7, οδήγησε στην ανάδυση ισχυρότατου antifaρεύματος (δεν είναι τυχαία η πόλωση ανάμεσα στα πέταλα στο Καραϊσκάκη).

Ιστορικά τώρα, η ύπαρξη εθνικιστών – ναζιστών και λοιπών φασιστοειδών, μέσα στους φίλους του Ολυμπιακού Πειραιά, είναι μία ακόμα αντίφαση, μια ανακολουθία από αυτές που μας κάνουν να αφορίζουμε πως «Η ιστορία επαναλαμβάνεται» σαν φάρσα όταν αυτό γίνεται εκτός του χρονικού της πλαισίου.

Η ομάδα είχε γεννηθεί από την προσφυγιά (ή και την προσφυγιά) και είχε μέλη που ήταν αντιστασιακοί και δημοκρατικοί άνθρωποι και ήξεραν τι θα πει απανθρωπιά και την αντιπάλευαν. Μέλος και παίκτης της ήταν και ο Νίκος Γόδας, που εκτελέστηκε σαν Κ/Σ σύμφωνα με την ορολογία που είχε επιβάλει η Αντίδραση στον Εμφύλιο. Η εκτέλεση έγινε στην Κέρκυρα στο Λαζαρέτο. Ζήτησε σαν τελευταία επιθυμία του να φοράει τη φανέλα με τις ερυθρόλευκες ρίγες. Τι σχέση μπορεί να έχει το ήθος αυτού του ανθρώπου με το ήθος του καλύτερου της Πορφυρής Φάλαγγας; Οι τελευταίοι ίσως να είναι ιδεολογικοί απόγονοι του τότε δοτού προέδρου της ομάδας που είχε πει πως ο Γόδας "πήγαινε γυρεύοντας".

Η λαϊκή ομάδα της προσφυγιάς και της εργατιάς δεν μπορεί να μεταλλάσσεται στο ανθρωποφάγο τέρας του ναζισμού (τον οποίο πολέμησε) γιατί έτσι το θέλουν κάποιοι που δεν γνωρίζουν τίποτα για την ιστορία και την ουσία της ομάδας.

Η κερκίδα συχνά έχει φαιά έως σκούρα γκρι απόχρωση.

Η θλιβερή ιστορία της ακροδεξιάς παναθηναϊκής εξέδρας[iii] ξεκινάει από τα τέλη της δεκαετίας του '70, οπότε δρούσε η ΝΟΠΟ (Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών) και ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος (επίσης προσκείμενη στον Παναθηναϊκό).

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο πρόεδρος του ΠΑΟ κ. Γ. Βαρδινογιάννης ( ο Καπετάνιος) κήρυξε παράνομες και τις δύο οργανώσεις, ενώ μέλη τους είχαν συλληφθεί και είχαν φυλακισθεί για βιαιοπραγίες. Οι «βετεράνοι» της ΝΟΠΟ έχουν παρεισφρήσει σε παραρτήματα συνδέσμων οπαδών του Παναθηναϊκού. Μάλιστα προσωπικοί σωματοφύλακες του καπετάνιου, ήταν δύο νοπίτες αλλά μάλλον για λόγους δημοσίων σχέσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι εθνικιστικού χαρακτήρα σύμβολα έχουν εμφανιστεί την τελευταία περίοδο στις τάξεις του συνδέσμου των Athens Fans, οι οποίοι εδρεύουν στην περιοχή του Ζωγράφου.

Το συγκεκριμένο παρακλάδι οπαδών του Παναθηναϊκού έχει μακροχρόνια βεντέτα με οπαδούς της ΑΕΚ.

Η Ναζστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών, έγραψε τη δικά της ιστορία στις εξέδρες των γηπέδων. Μία ιστορία που σήμερα ανασκευάζεταο συστηματικά με προπαγάνδα μέσα από τη λέσχη. Προπαγάνδα που αντιγράφει την πολιτική του Δούρειου Ίππου, τη γνωστή διγλωσσία του Λάος. Και μη ληφθεί αυτό ως προκατάληψη, αλλά ως διαπίστωση του πόσο τετριμμένες είναι οι μέθοδοι αναβάπτισης που ακολουθεί μαζί με τους υπόλοιπους ακροδεξιούς και ο Καρατζαφύρερ.

Το όνομά της ΝΟΠΟ είναι χαρακτηριστικό της ταυτότητας. Κάποιοι λένε πως οι συνεχιστές (μετά τη «Βαρδινογιαννική» διάλυση) απλά δρουν μέσω άλλων συνδέσμων. Ενώ φημολογείται πως τότε ηγετικό στέλεχος της ΝΟΠΟ εργάζεται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στο διαδίκτυο, σε σχετικό θέμα, κάποιος υποστηρίζει: «Ο αρχικός πάντως πυρήνας της ΝΟΠΟ ποτέ δε συνελήφθη... Σήμερα εκείνος ο πυρήνας εξακολουθεί και πηγαίνει να παρακολουθεί την ομάδα του από την Θύρα R2 και τα επίσημα του ΟΑΚΑ». Επίσης γίνεται τεράστια προσπάθεια άρνησης της ύπαρξης της ΝΟΠΟ. Για ποιους άραγε; Για τους σημερινούς 13χρονους; Επιπλέον με την άρνηση της ύπαρξης της ΝΟΠΟ την καθιστούν ένα μυθολογικό σχήμα, με την επακόλουθη «ανύψωση» της στο «παναθηναϊκό» οπαδικό υποσυνείδητο;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η άποψη (γραμμένη σε ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες «greekglish»στο αγαπημένο ιδιόγραφο των απανταχού εθνικιστών) «από κάποιον που τα έζησε». ΡΤα μεταφέρουμε στα ελληνικά γιατί αλλιώς βγάζουν μάτια. «Γράφω σε 3ο πρόσωπο, ενώ ήμουνα μπροστά σε όλα αυτά, για να μην νομιστεί ότι έχω κάποια διάθεση να το παίξω κάποιος» (ΣΣ Τι μας το λες τότε;).

Αναφέρεται στην οργάνωση, πρόσωπα, επεισόδια κλπ. Μιλάει λοιπόν για άτομα με «πραγματικά τέτοια πιστεύω» όπως ο «mavor., γνωστός στον ευρύ κόσμο τώρα καθώς είναι μέλος δεξιού εθνικιστικού κόμματος». Και καταλήγει η αφήγησή του: «Επίσης η χρονιά που οι οπαδοί του ΠΑΟ τα έσπαγαν όπου πήγαιναν συμπίπτει όλως τυχαίως με τη χρονιά αποφυλάκισης των συλληφθέντων μελών της πρώην ΝΟΠΟ».

Και 2 ακόμα σχόλια (τα παραθέτουμε όπως είναι στο site:

1) «Η ΝΟΠΟ σημαίνει πολλά για κάποιους από εμάς. Είναι ένας θρύλος που μας εγείρει και μας κάνει να θέλουμε να βαδίσουμε στα μονοπάτια της και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει. STOP ULTRAS JUST HOOLIGANS». 2) «Οι ΝΟΠΟ υπήρχαν και θα ξαναϋπάρξουν με νέα δεδομένα και τις ίδιες αντιλήψεις...» » κάποιος με σήμα τον αγκυλωτό σταυρό μας... ενημερώνει: «Ο,τι και να κάνουν στην εκάστοτε εξέδρα θα βλέπουν εθνικιστές είτε τους αρέσει ή όχι σύντομα θα ξαναπάρουμε τα γήπεδα και οι αγκυλωτοί και οι κέλτικοι θα ανεμίζουν περήφανα στα κάγκελα των θυρών... ΝΟΠΟ ΝΟΠΟ S S ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!! "ATHENS SKINHEAD ARMY SIEG HEIL"»[iv].

Στο http://pao-ultrass.blogspot.com (μπλογκ οπαδών ΠΑΟ) - εκτός από λογαριασμό οικονομικής ενίσχυσης «44 διωκόμενων Εθνικιστών» και άλλα - ζητούν την απελευθέρωση του αρχηγού των «Ultra Boys» του Ερυθρού Αστέρα(!!!!) Επίσης, με ημερομηνία 19 Οκτώβρη 2010 ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους, «άλλο ένα αναμενόμενο live στο γνωστό στέκι στα Τρίκαλα. Αυτή τη φορά το κλίμα θα είναι σε NS Hardcore ρυθμούς μεν, αλλά τα άτομα (πιστεύω) θα είναι παραπάνω σε αριθμό από ό,τι τις προηγούμενες φορές μιας και περιμένουμε αρκετούς συναγωνιστές και από το εξωτερικό».

Η ημερομηνία διεξαγωγής του γεγονότος συνέπεσε με το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Υπάρχει λοιπόν το σχετικό υστερόγραφο: «Οσοι δεν καταφέρετε να έρθετε στο live και μπορέσετε να παρευρεθείτε στο ΟΑΚΑ, κάντε τα λίγο πουτάνα και για μας!!!»...

* Ο «Δημοκρατικός» μ-ΠΑΟΚ (Update απαραίτητο για δύσπιστους)

Το σύνθημα «δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ Αλβανέ» των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τον νεαρό άσο του Παναθηναϊκού Σωτήρη Νίνη δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες σχετικά με τα «πιστεύω» τους. *Δεν έλειψαν βέβαια και τα «εγγενή» σφάλματα, όπως με την υστερόβουλη (και συνάμα βλακωδέστατη) συναίνεση στα σχέδια του εξουσιαστή (ψήφιση Μνημονίου 2010, ένταξη στο μπλοκ των «λογικών και πρόθυμων» συνεργατών του ΓΑΠ κ.α.). Τα σφάλματα αυτά, κόστισαν στον ακροδεξιό νοικάρη του υπογείου και ακόμα τρέχει να τα μαζέψει με τη γνωστή του τερατολογία. _______________________________________ [i] Κοινή εμπειρία είναι η φόρτιση που υφίστανται «ευαίσθητες ψυχές» σε θεατρικά ή κινηματογραφικά δράματα, αναπαραστάσεις βγαλμένες «από τη ζωή». [ii] ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ; http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1420:20... [iii] http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=180004 [iv] http://ethnikososialistis.pblogs.gr/2009/05/opadoi-ellhnikwn-sheseis-eth... [v] Σε πάρα πολλά εισαγωγικά [vi] Αλλά και εκεί βρέθηκε ο δάκτυλος του συστήματος, ο Κούγιας για να τους «στριμώξει» αλλά τα παιδιά δεν μασάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: