Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

ΒΟΥΝΟ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΟΥΛΟΧΩΡΑΦΑ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Αλλοι νόμοι φαίνεται ότι επικρατούν στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας. Αστυνομικές και δικαστικές πηγές αποκάλυψαν χθες στην «Ε» ότι το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας από το 2007 μέχρι σήμερα έχει σχηματίσει συνολικά 155 δικογραφίες σε βάρος εκείνων που φιλοξενούν στα κτήματά τους παράνομα και με το αζημίωτο τους καταυλισμούς της ντροπής.

Περίπου 30 σπίτια, όπου ζουν ξένοι εργάτες σε άθλιες συνθήκες, καταγράφονται κάθε χρόνο στη Νέα Μανωλάδα Το 20% των δικογραφιών αφορούν υποθέσεις για παράνομη εργασία.

Επίσης, από το 2007 καταγράφονται κάθε χρόνο μέχρι σήμερα 20-30 οικίες στη Νέα Μανωλάδα όπου στο εσωτερικό τους μένουν δεκάδες αλλοδαποί σε συνθήκες αθλιότητας και ενημερώνει εγγράφως τις δικαστικές αρχές και το Τμήμα Υγιεινής Ηλείας.

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να το αναδείξουμε. Λίγο πριν από το Πάσχα μάς ενημέρωσαν από την αστυνομία και σύντομα θα κάνουμε ξανά αυτοψία στην περιοχή» - δήλωσε στην «Ε» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγιεινής, Παναγιώτης Λιαρόπουλος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης του νέου κρούσματος βίας σε βάρος 17χρονου Ρουμάνου εργάτη που αποκάλυψε χθες η «Ε», είχε κατηγορηθεί και πέρυσι το καλοκαίρι για αυτοδικία που είχε προκαλέσει πανελλαδικό αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 33χρονος που έδεσε προχθές με σχοινί το νεαρό Ρουμάνο εργάτη, επειδή τον θεώρησε κλέφτη... είναι το ίδιο άτομο που τον Ιούνιο του 2009, μαζί με έναν ακόμη κάτοικο της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, πήραν το νόμο στα χέρια τους και αφού γρονθοκόπησαν, βασάνισαν και λήστεψαν δύο εργάτες από το Μπανγκλαντές, στη συνέχεια τους έδεσαν από δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή τους θεώρησαν ότι ήταν οι κλέφτες του κοπαδιού τους.

Μάλιστα, ο 33χρονος για εκείνη του την πράξη είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσία του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της Βάρδας. Οι περιοριστικοί όροι σε βάρος του ισχύουν μέχρι σήμερα.

Τοπικοί παράγοντες και κομματικά στελέχη εξακολουθούν να παρέχουν μια αόρατη ομπρέλα προστασίας στους παρανομούντες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: