Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΕΟΣ... ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 14ΧΡΟΝΑ!!

Aναδημοσίευση απο www.tvxs.gr
 
Σε καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Ρέζα Γκολάμι, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα 1againstracism.gr της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, περιγράφεται λεπτομερώς το περιστατικό:
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, κατά τις 9:30 το βράδυ, ο Α.Η. μαζί με ένα ανήλικο τέκνο του, που διαμένουν κοντά στην πλατεία Αττικής, βγαίνουν από το σπίτι τους αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί σε ένα από τα κοντινότερα μαγαζιά της περιοχής, μέχρι που έφτασαν κοντά στην πλατεία Αττικής.
Μου διηγήθηκε ότι, όπως περνούσαν, τους πλησίασε μια ομάδα 7-8 ατόμων, κι άρχισαν να τους μιλάνε, φωνάζοντας: «Τι κάνετε εδώ; Να φύγετε». Αυτό τους το έλεγαν στα ελληνικά και δεν μπορούσαν να καταλάβουν περισσότερα.
Ξαφνικά, άρχισαν να χτυπάνε το 14χρονο παιδί του, με μπουνιές και κλωτσιές. Αυτό που έκανε ο ίδιος εκείνη την ώρα ήταν να τραβήξει το παιδί του και να του φωνάξει «φύγε να σωθείς».
«Εγώ ήξερα για αυτές τις επιθέσεις που γίνονται στους μετανάστες», μου ανέφερε ο Α.Η. «Ύστερα με πιάσανε και άρχισαν να με χτυπάνε με αλυσίδα, μαχαίρι κι ένα μπουκάλι μπίρας που έσπασε ένας. Όλα γίνανε τόσο γρήγορα, που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Αλλά τι να έκανα; Αυτοί οι άνθρωποι μάλλον ήθελαν να μου αφαιρέσουν την ζωή».
Το ανήλικο τέκνο του, που δεν είχε απομακρυνθεί από το τόπο του συμβάντος, είπε ότι «την ώρα που χτυπούσαν τον πατέρα μου, είδα να περνάει ένα περιπολικό. Δεν σταμάτησαν, απλώς κοιτούσαν και έφευγαν».
«Δεν μας πλησίασε κανείς εκείνη την ώρα, μέχρι που έπεσα κάτω ανάσκελα. Τότε έφυγαν. Μετά από λίγο, ήρθε το παιδί μου, με βοήθησε να σηκωθώ και κατευθυνθήκαμε προς το σπίτι. Παντού έτρεχαν αίματα. Στη συνέχεια, με μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ένα ταξί το παιδί που μας φιλοξενεί στο σπίτι του». Στο νοσοκομείο χρειάστηκαν οκτώ ράμματα, στο κεφάλι, εκεί όπου τον είχαν χτυπήσει με μαχαίρι, αλλά και σε πολλά άλλα σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα.
«Εδώ και δύο μέρες δεν μπορώ να κουνηθώ από την θέση μου, αναφέρει ο Α.Η. Όλα αυτά σε ποιον να τα πω; Ποιος θα προστατέψει εμένα και τα παιδιά μου; Πού είναι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη που μιλάνε για αυτές;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: