Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....

Τράπεζα αίματος δημιουργούν και στο Αγρίνιο τα μέλη της Χρυσής Αυγής που τονίζουν πως θα διατίθεται όπως αυτοί κρίνουν, όμως η αιμοδοσία του Αγρινίου, έχει διαφορετική άποψη...
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα πανελλαδικό πλαίσιο δράσεων του Λαϊκού Συνδέσμου, με σκοπό την δημιουργία κατά τόπους Τραπεζών αίματος, που θα χορηγείται όμως μόνον σε Έλληνες και μέλη του κόμματος που έχουν ανάγκη. Με δυο λόγια σχεδιάζουν ένα απόθεμα αίματος που, κατά τους ίδιους, θα είναι απόλυτα θέμα της επιλογής τους που θα χορηγηθεί.
Εδώ όμως φέρνει αντιρρήσεις η Αιμοδοσία του νοσοκομείου του Αγρινίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Τράπεζα αίματος μπορεί να δημιουργηθεί και το αίμα να δίνεται μετά από συνεννόηση και έγκριση κάποιου που θα είναι υπεύθυνος, αλλά σε καμιά περίπτωση , σε κατάσταση ανάγκης, αυτό δεν σημαίνει πως το αίμα δεν μπορεί να δοθεί και αλλού.
«Εμείς δίνουμε το αίμα μετά από συνεννόηση μαζί τους και έγκριση. Όμως σε μια έκτακτη κατάσταση δεν θα αφήσουμε κάποιον να πεθάνει. Η δημιουργία της Τράπεζας αίματος, δεν μας δεσμεύει στο πως θα γίνει η διαχείριση του. Θα διατεθεί όπως και όταν εμείς κρίνουμε», λέει χαρακτηριστικά στο agriniopress η B. Πουρνάρα, προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας στο νοσοκομείο του Αγρινίου.
Από εκεί και πέρα τα μέλη της Χ.Α. καλούνται να το ξανασκεφτούν, μπροστά στην πιθανότητα το αίμα τους, να κυλήσει στις φλέβες μη Ελλήνων… κάτι που προφανώς δεν θα ήθελαν να συμβεί.
από καθεστωτικιό της Πάτρας-http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/145939

Δεν υπάρχουν σχόλια: