Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Από το ΒΗΜΑ

Τέλος δεν έχουν οι προκλητικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, που δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται και την απελπιστική κατάσταση των ανέργων στη χώρα μας προκειμένου να παίξει πολιτικά παιχνίδια εύκολου εντυπωσιασμού.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος σχεδιάζεται η ίδρυση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τίτλο «Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων» με σκοπό την εύρεση δουλειάς, σε άνεργους αποκλειστικά και μόνο Έλληνες.
«Ο Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων είναι μία προσπάθεια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανέργων συμπατριωτών μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Την ίδια ώρα που οι μεγαλοεργολάβοι, το ιδιωτικό και κρατικό κεφάλαιο προσφέρουν σχεδόν αποκλειστικά εργασία σε λαθρομετανάστες, η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα» προστίθεται.
Να σημειώσουμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν κατά καιρούς ενοχλήσει πολλούς έλληνες επιχειρηματίες, τους οποίους πιέζουν ή ακόμα και εκφοβίζουν προκειμένου να απολύσουν μετανάστες που απασχολούν, ακόμα και όσους διαθέτουν νόμιμη άδεια παραμονής, για να προσλάβουν έλληνες στη θέση τους, φυσικά με οποιοδήποτε μισθό ακόμη και ψίχουλα.

Ιστορικό προηγούμενο
Η Χρυσή Αυγή δεν πρωτοτυπεί. Το ασφυκτικό πρόβλημα της ανεργίας και των επιπτώσεων που είχε στη γερμανική κοινωνία το είχε εκμεταλλευθεί και το ναζιστικό καθεστώς, δημιουργώντας την Υπηρεσία Εργασίας του Ράιχ (Reichsarbeitsdienst, RAD), έναν οργανισμό που είχε σκοπό τη μείωση της ανεργίας.
Ο οργανισμός αυτός κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου είχε αποτελέσει βοηθητικό μηχανισμό για την υποστήριξη της Βέρμαχτ! Την εποχή της ανόδου του Χίτλερ στη Γερμανία υπήρχαν έξι εκατομμύρια άνεργοι.
Η Υπηρεσία αυτή άρχισε να βρίσκει εργασία σε ανέργους κυρίως σε μεγάλα δημόσια έργα, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και η αποστράγγιση βάλτων, προκειμένου να μετατραπούν σε αγροκτήματα. Οι εργαζόμενοι ήσαν ντυμένοι με παραστρατιωτικές στολές, ζούσαν στα στρατόπεδα εργασίας και αμείβονταν με ένα συμβολικό ποσόν.
Για πολλούς ανέργους η εξασφάλιση στέγης και τροφής ήταν προτιμότερη από την ανεργία, ακόμα και αν οι αμοιβές τους ήσαν πενιχρές, ενώ η βιομηχανία της προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος τους έκαναν να νοιώθουν ότι συμμετέχουν στην οικοδόμηση της νέας Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: