Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

H XΡYΣH AYΓH AΠAITEI, H ΔIKAIOΣYNH ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ

Από το in.gr
 
Σε τακτική δίκη παραπέμφθηκε 27χρονος χρήστης του Διαδικτύου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων μέσω του Facebook», γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο Internet, όσο και από πλευράς του πολιτικού κόσμου.
Ο 27χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος ιχθυοτροφείου, ανήρτησε στο Facebook παραποιημένες φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσίου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο», καθώς και άλλα σχόλια σχετικά με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
Για το θέμα αυτό υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή, την περασμένη Τρίτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η σχετική διαδικασία είχε κινηθεί από τις Αρχές πολύ νωρίτερα.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, καταγγελίες πολιτών από όλο τον κόσμο είχαν αρχίσει να φτάνουν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πριν από περίπου δύο μήνες.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου έστειλε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την εντολή να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας.
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας. Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, όρισε τακτική δικάσιμο και τον άφησε ελεύθερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: