Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ...

Από το ΒΗΜΑ
 
Κρούσματα αστυνομικής βίας εναντίον μεταναστών, αλλά και συγκάλυψη εκ μέρους της Αστυνομίας των εφόδων της «Χρυσής Αυγής» καταγγέλλουν αντιφασιστικές οργανώσεις.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις καταγγελίες της κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», αλλά και μεταναστευτικών οργανώσεων, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 09.40, δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν στην οδό Θηβών και Πελασγίας, όπου αλλοδαποί εργάτες αναζητούν δουλειά.
Ένας αστυνομικός ρώτησε «ποιός είναι παλιός να μιλάει ελληνικά;» Ο Χασάν Τζάαν, 27 ετών απάντησε «εγώ». Ο αστυνομικός του ζήτησε χαρτιά και πριν καν τα κοιτάξει άρχισε να τον χτυπάει βρίζοντας και φωνάζοντας «να φύγετε όλοι από δώ».
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Χασάν ο αστυνομικός τον χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές μπροστά σε άλλα δέκα άτομα. Την ίδια ώρα οι άλλοι τρεις αστυνομικοί του φώναζαν να σταματήσει. Συνέχισε φωνάζοντας «να φύγετε όλοι, θα σας σπάσουμε τα πόδια». Μετά κυνήγησε τους μετανάστες για να φύγουν με έφοδο.
Επίσης την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 17.00 ο Πακιστανός Τζαβέντ Χάλεν δέχτηκε επίθεση από Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με δώδεκα άτομα κοντά στη Πλατεία Μπουρναζίου την ώρα που πήγαινε στο περίπτερο. Οι νεοναζί, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Τζαβέντ, ήσαν οπλισμένοι με γκλομπ ίδια με της Αστυνομίας και φορούσαν μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Όπως λέει του έσπασαν την μύτη.
Ο τραυματίας μετανάστης μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο όπου τον αναζήτησε αστυνομικός του ΑΤ Περιστερίου. Ο μετανάστης στην ερώτηση πως τραυματίστηκε απαντούσε ότι τον χτύπησε ομάδα της Χρυσής Αυγής και ο αστυνομικός τον ρωτούσε «γιατί το λες αυτό; Να πεις ότι σε χτύπησαν Πακιστανοί».
Στην άρνηση του μετανάστη να καταθέσει ό,τι του ζητούσε ο αστυνομικός τον προσήγαγε τραυματία στο ΑΤ Περιστερίου και τον κράτησαν όλο το βράδυ για να τον συνετίσει. Το πρωί τον έδιωξαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Ακόμα την Κυριακή 16, αλλά και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, τρεις αστυνομικοί του ΑΤ Περιστερίου αναζητούσαν τον Ματζίτ, κρατούμενο που διέφυγε από νοσοκομείο, στο οποίο είχε μεταφερθεί μετά από το καρδιακό πρόβλημα αμέσως μετά τη σύλληψή του σε Λαϊκή Αγορά όπου εργάζονταν.
Την πρώτη μέρα μπήκαν σε ένα σπίτι στην οδό Μεγάλου Σπηλαίου 14 αναζητώντας τον. Το σπίτι αυτό που έχει πολλά δωμάτια διαμένουν δέκα άτομα. Άρχισαν να χτυπάνε μετανάστες με γροθιές στο πρόσωπο σπάζοντας ακόμη και δόντια. Την δεύτερη μέρα έκλεισαν σε ένα δωμάτιο και άρχισαν να χτυπάνε και να βασανίζουν δύο μετανάστες για να τους πουν πού είναι ο Ματζίτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: