Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εμείς οι γυναίκες που συμμετέχουμε στην «Ένωση Αφρικανών Γυναικών» θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τον αποτροπιασμό μας για την ισοπέδωση του κέντρου, όπου στεγάζει τις δραστηριότητές της η Κοινότητα της Τανζανίας, την περασμένη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη και όσα ακολούθησαν στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.
Η Κοινότητα της Τανζανίας αξιοποιεί το χώρο αυτό, χρόνια τώρα, στην περιοχή της Κυψέλης, στην προσπάθειά της να δώσει ευκαιρίες έκφρασης στα μέλη της και δυνατότητα επικοινωνίας με την ελληνική κοινωνία.
Οι επιθέσεις αυτού του τύπου – και άλλες πόσες μη καταγεγραμμένες - έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά σειρά επιθέσεων, σε χώρους κοινωνικής δράσης, σε χώρους λατρείας προσφύγων και μεταναστών/ριων, σε ανύποπτους περαστικούς ή ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Εμείς οι γυναίκες της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών πιστεύουμε ότι οι επιθέσεις αυτές, αποτελούν φυσική συνέχεια των επιχειρήσεων «Σκούπα», καθώς και της ατιμωρησίας ανθρώπων που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών/ριων.
Οι αφρικανικές κοινότητες πάντα προσπαθούσαν με τη δράση τους να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ενάντια στη φτώχεια, τον παραλογισμό ως μια ενιαία και δυναμική κοινότητα που διεκδικεί το δίκιο της.
Σε πείσμα όσων κόβουν τις γέφυρες, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ειρηνική συνύπαρξη.
Δεν θέλουμε να νικήσει ο ρατσισμός.
Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί κάθε ελπίδα.Δεν θέλουμε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν έναν αγώνα που θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει.
Καλούμε κάθε αλληλέγγυο και αλληλέγγυα με τους αγώνες μας, να καταδικάσει την επίθεση εναντίον της Κοινότητας της Τανζανίας και να σταθεί στο πλευρό των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας,των πογκρόμ και του φασιστικού μίσους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: