Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

OI ΙΤΑΛΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Από το www.in.gr
 
Από τη Ρώμη μέχρι το Παλέρμο, την Μπρέσια, το Αβελίνο, και το Μπάρι, η νεοφασιστική οργάνωση Forza Nuova βγαίνει στους δρόμους το Σάββατο διαδηλώνοντας «κατά της κρίσης», γεγονός που πυροδοτεί πολεμική και κύμα αντιδράσεων.
Οι διαδηλώσεις έχουν λάβει την απαιτούμενη έγκριση από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο ενώσεις και κινήματα της Αριστεράς, δήμαρχοι και η εβραϊκή κοινότητα απαιτούν την ανάκληση της άδειας, καταγγέλλοντας «απόπειρα εκμετάλλευσης της κρίσης για τη χειραγώγηση συνειδήσεων και άσκηση επιρροής σε όσους δεν θυμούνται τους 50 εκατ. νεκρούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι».
Η ιταλική έκδοση της Huffington Post, τη στιγμή που στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία οι φόροι που επιβάλλονται οδηγούν στους δρόμους χιλιάδες αγανακτισμένους, στην Ιταλία έρχεται να οργανώσει διαδήλωση «κατά της κρίσης» η ακροδεξιά γεμίζοντας τις πλατείες με τις γνωστές σημαίες και τα γνωστά συνθήματα -«Ιταλία, Μέλλον, Επανάσταση» είναι το σύνθημα που θα συνοδεύει τις διαδηλώσεις του Σαββάτου.
Ενώσεις και κινήματα της Αριστεράς και αντιφασιστικές οργανώσεις απαιτούν την ακύρωση της άδειας που έχει δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων, ωστόσο επί του παρόντος τουλάχιστον η αρμόδια υπουργός Άννα-Μαρία Καντσελιέρι δεν έχει προβεί σε σχετική κίνηση.
Εν όψει των κινητοποιήσεων, ο δήμαρχος του Μπάρι Μικέλε Εμιλιάνο εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει: «Οι διαδηλώσεις της Forza Nuova στις 29 Σεπτεμβρίου σε πολλές πλατείες της Ιταλίας συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση με ζητούμενο να επωφεληθεί [η ακροδεξιά οργάνωση] από την οικονομική κρίση για να χειραγωγήσει συνειδήσεις και να επηρεάσει εκείνους που δεν θυμούνται τους 50 εκατομμύρια νεκρούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι κατά τις τελευταίες φασιστικές δικτατορίες στην Ευρώπη».
Ο δήμαρχος καταλήγει ευχόμενος να προχωρήσει η αρμόδια υπουργός στην ανάκληση της άδειας για τις διαδηλώσεις -που, όπως υπογραμμίζει, υποκινούνται μόνο από πρόθεση πρόκλησης επεισοδίων- και επισημαίνει πως πρόκειται να απευθύνει στην Άννα Μαρία Καντσελιέρι σχετική επιστολή.
Στη Ρώμη αντιδράσεις έρχονται από την ενώσεις όπως η Libera Roma (Ελεύθερη Ρώμη) που καλεί σε αντι-διαδήλωση. Το ίδιο συμβαίνει και στη Μπρέσια όπου οργανώνεται αντιφασιστικά διαδήλωση υπό το σύνθημα «Όχι στην πόλη μου».
Τις επικείμενες διαδηλώσεις καταδικάζει η εβραϊκή κοινότητα του Μιλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: