Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά μεταναστών τις τελευταίες ημέρες από ακραίες ομάδες. Σε ένα από τα πλέον πρόσφατα επεισόδια, άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς δύο μετανάστες την ώρα που κοιμόνταν στο σπίτι τους στους Αγ.Αναργύρους.
Όπως κατήγγειλε ο ένας εκ των δύο μεταναστών, η επίθεση έγινε με μια βόμβα μολότοφ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να νοσηλευτεί με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και το χέρι. Ο ίδιος, όπως κι άλλοι συμπατριώτες του, δηλώνει ότι φοβάται να βγει από το σπίτι.
«Ζω στην Ελλάδα περίπου 18 χρόνια και δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Είμαι νόμιμα στη χώρα, ψηφίζω κανονικά και εργάζομαι ως μπογιατζής» τόνισε στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μια μέρα μετά το περιστατικό σημειώθηκε νέα επίθεση πολυμελούς ομάδας, εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες, σε σπίτι μεταναστών στην ίδια γειτονιά.
Κατόπιν αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων - Καματερού εξέδωσε ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού καταδικάζει τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον δήμο μας.
»Καλούμε τους πολίτες να μη δείξουν καμιά ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις και να μην επιτρέψουν να ριζώσει στον δήμο μας το κλίμα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. Ζητάμε από την ελληνική αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων και τη σύλληψη των υπευθύνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: